lauantai 9. maaliskuuta 2024

Frida Skybäck: Musta lintu

 

Tämä kirja on ilmestynyt 7.3.24 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on noin 13,5 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Tämä kirja aloittaa uudeen Ruotsiin sijoittuvan dekkarisarjan. 
*
Paluu kotiin epäiltyjen keskelle.

Menestyskirjailijan uusi tunnelmallinen rikossarja sijoittuu Skånen metsämaisemiin ja esittelee intuitioonsa luottavan rikostutkija Fredrika Stormin.

Kylmänä talviaamuna nuori nainen juoksee pakokauhun vallassa järvelle, vajoaa jäihin ja hukkuu. Pienen Harlösan kylän asukkaista kukaan ei tunnu tietävän, kuka nainen oli tai mistä hän tuli.

Tapaus annetaan rikostutkija Fredrika Stormille ja hänen tuoreelle kollegalleen Henry Calmentille. Tutkinta ottaa kuitenkin arvaamattoman suunnan, kun johtolangat vievät kohti Fredrikan äitiä, joka katosi jälkiä jättämättä kaksikymmentä vuotta aiemmin. Mitä synkkiä salaisuuksia Fredrikan suku on kaikki nämä vuodet piilotellut?

Ruotsalaiskirjailija Frida Skybäck tunnetaan satojatuhansia kappaleita myyneistä ihmissuhderomaaneistaan. Musta lintu on Skybäckin tunnelmallinen ja taiturimainen avaus dekkareiden maailmaan. Skybäck asuu Skånessa miehensä ja kahden lapsensa kanssa.


”Musta lintu on hyvin kirjoitettua syrjäseutujen noiria, jossa väkivallan ja murhien sijaan jännite rakentuu vakaasti ja varmaotteisesti ihmissuhteille. Hahmot ovat omaperäisiä, monitahoisia ja uskottavia, ja romaani saa plussaa siitä, että ratkaisu ei tunnu väkinäiseltä vaan autenttiselta ja vakuuttavalta.” – BTJ
*
Ihan ok kirja, perus skandi-dekkari. Suosittlen sellaisten ystäville. Annan kirjalle 4- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.