sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Mattias Edvardsson: En sano sanaakaan

 

Tämä kirja on ilmestynyt 5.3.24 ja sen kustantaja on Otava/ Like. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta. Tämä on neljäs suomennettu jännäri Edvardssonilta. Itse en ole niitä aikaisemmin lukenut. Nyt oli siis hyvä tarttua tähän uutuuteen ja tutustua tähän kirjailijaan. 
*
Kansainvälisen trilleritähden poikkeuksellisen koukuttava romaani tuhoisasta lupauksesta.

Jarin ja Marian elämässä on kaikki kohdallaan: hienot urat, ihanat teinityttäret Isabella ja Amanda sekä viihtyisä asuinalue. Varjoisemmalla puolella Trelleborgin kaupunkia elävät Sasho ja Linda, jotka sinnittelevät työssään ruokakaupassa. Mutta onneksi heidän fiksulla ja kunnollisella pojallaan Nikolla on kaikki hyvin.

Amanda ja Niko rakastuvat, mutta kummankin vanhemmat vastustavat nuorten seurustelua. Jokin menneessä hiertää perheenjäseniin kipeitä haavoja.

Ja kun Amanda löydetään surmattuna, alkaa vimmainen tarina päivistä ennen ja jälkeen kuoleman. Tarina, joka on pakko ahmia kerralla.
*
Kirjassa seurataan vuorotellen aikaa enne ja jälkeen kuoleman. Nikoa syytetään ja miten siihen kaikkeen on päästy, selviää pikkuhiljaa kirjan edetessä. Nikon isä on ollut aiemmin vankilassa ja pelkää kovasti poikansa kohtaloa. Melko hidastempoinen kirja minun makuuni. Mutta suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.