tiistai 19. maaliskuuta 2024

Jari Järvelä: Mozzarellakuu ja muita matkatarinoita

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2022 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan kuuntelin Celiassa, mutta se löytyy myös kk-maksullisissa palveluissa. Tämä on ensimmäinen tuttavuuteni Järvelän kirjoihin
*
Herkkupaloja matkustelun nälkään.

Reppureissaavan kirjailijan hyvän mielen tarinat nostavat matkakuumeen ja herauttavat veden kielelle.

Mitä tapahtuu, kun halpa hotelli Cadizissa paljastuu yöllä kummitustaloksi? Kuinka korttelillinen pisalaisia valjastetaan kantamaan lastenvaunut ikkunan kautta ravintolaan? Onko ruoka parempaa kolmen tähden Michelin-ravintolassa vai piknikillä Monet'n lummelammen liepeillä? Miksi CIA:n vakooja lyöttäytyy seuraan Salvador Dalín kotitalon nurkilla Figueresissa?

Jari Järvelä on matkustanut perheineen vuosia reppu selässä ympäri Eurooppaa. Tähtäimessä on usein täydellinen ruokahetki, mutta ennen kuin pöytään asti päästään, edessä on kummallisia kohtaamisia ja odottamattomia käänteitä. Järvelän matkatarinat ovat herkullisia makupaloja yrttien, oliivien ja mozzarellajuuston maisemista.

Jari Järvelä on palkintoja ja ehdokkuuksia kahminut monipuolinen kirjailija, jonka teoksissa villi uteliaisuus ja kielen taituruus yhdistyvät laajaan asiantuntemukseen. Nyt hän ammentaa valoa, väriä ja makuja perheensä rakkaasta harrastuksesta, matkailusta.
*
Tämä kirja on lämminhenkinen ja rauhallisesti etenevä. Minun makuuni vähän liiankin rauhallienen. Kirjassa kierreetään ympäri Eurooppaa ja harvinaisempiakin nähtävyyksiä tulee tutuksi. Ihan kiva kirja. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.