lauantai 16. maaliskuuta 2024

Oskar Guðmundsson: Hilma

 

Tämä kirja on julkaistu 28.2.24 ja sen kustantaja on Storyside. Äänikirjan pituus on 14 tuntia ja sen lukee Outi Vuoriranta. 
*
Palkittu ja koukuttava islantilainen dekkari! 
 
Islannin poliisin laaja tutkinta menee pahan kerran pieleen, kun alamaailmaan soluttautunut nuori rikostutkija Hilma paljastuu ja kidnapataan. Hilma onnistuu pakenemaan, mutta niin onnistuu hänen sieppaajansakin. 
 
Traumaattisista kokemuksista toipuva Hilma saa hoitaakseen suoraviivaiselta vaikuttavan tapauksen: rakenteilla olevasta talosta on löydetty kuollut mies, ja kaikki merkit viittaavat itsemurhaan. Tutkinta saa kuitenkin odottamattoman käänteen, kun paljastuu, että vainajalla on läheinen yhteys useisiin lyhyen ajan sisällä tapahtuneisiin kuolemiin, jotka on kuitattu tapaturmaisina. 
 
Hilma ei usko sattumaan, vaan tutkii tapauksia puoliväkisin. Jäljet johtavat yli kahden vuosikymmenen takaisiin, selvittämättömiksi jääneisiin tapahtumiin. Tutkinta muuttuu taisteluksi aikaa vastaan, kun Hilma oivaltaa, että asiaan liittyviä ihmisiä on yhä hengenvaarassa. Sitä ovat myös Hilman läheiset ja hän itse, sillä edelleen vapaalla jalalla oleva sieppaaja aikoo saada kostonsa. Ratkeaako vyyhti ajoissa? 
 
Hilma valittiin parhaaksi islantilaiseksi dekkariksi vuonna 2015.
*
Islanti on paikkana kyllä kiva, mutta islannin kielisiä nimiä on todella vaikeaa seurata. Muutenkaan en päässyt tämän kirjan imuun ja lukukokemus jäi latteaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.