keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Elina Backman: Ennen kuin tulee pimeää

 

Tämä mainion sarjan kolmas osa ilmestyi viime syksynä. Sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on 15 tutia ja sen lukee Sanna Majuri.
*
Kansainväliseen menestykseen kohonneen Elina Backmanin kolmas romaani on vastustamaton yhdistelmä perinteistä dekkaria ja psykologista trilleriä.

Vuonna 1998 Lapin erämaasta löytyi nuoren naisen ruumis. Tapaus ei koskaan selvinnyt, ja nyt uhrin sisko pyytää Saana Havasta apuun. Saana epäröi, mutta päättää lähteä Inariin jatkamaan siitä, mihin paikallinen poliisi aikoinaan jäi. Samalla Saana voi tavata pohjoisessa asuvaa isäänsä. Kaamos lähestyy, ja sen turvin murhaaja yrittää jälleen kätkeytyä pimeään. Kuka on kantanut salaisuuksia kaikki nämä vuodet?

Havas-sarjan odotettu kolmas osa on koukuttava dekkari vaietuista salaisuuksista, rakkaudesta ja luonnosta, joka mykkänä todistaa kaiken.
*
Sarja paranee vanhetessaa ja tämän kirjan ympäristö on mitä parhain, Suomen lappi. Maisemia voi vai kuvitella mielessä. Hyvä sijainti jännärille. Juonikin on on aivan uskottava ja siihen on mukava uppoutua. Suosittelen tutustumaan sarjaan viimeistään tässä vaiheessa. Tämän kirjan voi lukea ihan hyvin yksinäisenäkin teoksena.

Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.