tiistai 3. tammikuuta 2023

Daniel Åberg: Virus 5. Vol 2

 

Tämä on toinen kerta, kun kuuntelen tätä sarjaa. Edellinen postaus tästä kirjasta löytyy tästä linkistä.
*

Virus 5 on aikaisemmin ilmestynyt nimellä Tartunta 1.

On kulunut kolme kuukautta siitä, kun mutatoitunut, ilmateitse tarttuva Marburg-virus tuhosi sivilisaation muutaman kuuman kesäpäivän aikana.

Tukholman alueella Iris, Amanda ja Ursula yrittävät rakentaa kahta leiriä eloon jääneille. Toinen on niille, jotka eivät ole saaneet tartuntaa, ja toinen niille harvoille, jotka ovat immuuneja ja kantavat virusta veressään.

Epidemian alussa sotilasryhmä Suojeluskaartin eristämässä Kiirunassa rakennetaan kestävää raja-aitaa, ja rajavartijat pitävät mahdolliset viruksen kantajat poissa kaupungista.

Jennyä ahdistaa tieto siitä, että hän on ollut ratkaiseva palanen pelissä, joka on johtanut maailman romahtamiseen, ja toimii lääkekuriirina Kiirunan ja Tukholman välillä.

Risten työskentelee rajavartijana Kiirunassa. Eräänä iltana rajaa lähestyy immuuni tartunnankantaja, joka on viimeisillään raskaana oleva nainen. Ristenillä on edessään mahdoton valinta. Käännyttääkö hän naisen rajalta ja jättääkö hän tämän oman onnensa nojaan? Vai auttaako hän naista ja vaarantaa siten kaiken? 

Seuraa Amandan, Iriksen, Danon, Ursulan, Ristenin, Jennyn ja muiden epätoivoista eloonjäämiskamppailua heidän ympärillään romahtavassa maailmassa. Sivilisaatio on tuhoutunut, mutta jotain on oltava vielä sen jälkeenkin. Virus on tiivistunnelmainen ja kiivastahtinen tarina ihmisten selviytymisestä maailmassa, joka tuntuu torjuvan heidät.

Daniel Åberg on toimittaja ja kirjailija, jonka käsialaa ovat kaksi Storytelin menestyssarjaa, Virus sekä Erotetut. Monen Tukholmassa vietetyn vuoden jälkeen Daniel asuu nykyään perheensä kanssa Vittangissa Kiirunan itäpuolella.

*
Suosittelen tätä sarjaa ja annan tälle kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.