sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Robin Cook: Hoitovirhe

 

Tämä kirja on alunperin  vuodelta 2006 ja se on viime aikoina luettu myös äänikirjana. Sen pituus on noin 15 tuntia ja sen lukee Panu Kangas. Kustantaja on Gumerus. Lisää Cookin kirjoista löytyy täältä.
*
Paljonko olisit valmis maksamaan terveydestäsi? 

Lääkäri Craig Bowman on tehnyt elämänsä virheen. Niin ainakin väittävät Bowmanin käsiin kuolleen naisen aviomies ja tämän asianajaja. Tapaus on kieltämättä kummallinen: sydänkohtaukseen kuollut nainen oli kärsinyt viimeisten elinvuosiensa aikana lähinnä luulosairaudesta. Hoitovirhetuomiolta välttyäkseen Bowman kutsuu apuun lankomiehensä, kuolinsyyntutkija Jack Stapletonin. 

Tapausta penkovalle Stapletonille paljastuu epämiellyttäviä totuuksia vainajan omaisista ja Bowmanin työpaikasta, luksusklinikasta jossa potilaat asetetaan tärkeysjärjestykseen maksukyvyn perusteella. Pian Stapletonin oma henki on uhattuna. Joku on valmis turvautumaan äärimmäisiin keinoihin peittääkseen totuuden Craig Bowmanin potilaan kuolemasta.
*
Jack ja Laurie ovat vihdoin menossa naimisiin, hääpäivä on perjantaina. Maanantaina Jackin sisko soittaa ja pyytää tuke oikeudenkäyntiin, jossa hänen miehensä on syytettynä hoitovirheestä. Rasittava potilas on kuollut ja Craigia syytetään oikeudessa. Jack ei tyydy pelkästään katsomaan oikeudenkäyntiä ja päättää ryhtyä toimeen auttaakseen lankoaan. Joku ei kutenkaan tykkää tämän touhuista ja Jack joutuu todelliseen hengenvaaraan. Erään kerran hänet pelastaa täpärästi uudet koripallokaverit.

Päivät kuluvat ja Laurie hermoilee New Yorkissa, ehtiikö Jack kirkkoon ajoissa. Tämä joutuu aukomaan lompakkoaan useasti, kun aika tuntuu karkaavan käsistä. Oikeudenkäynti etenee surkeassti ja paineet Jackin työtä kohtaan kasvavat.

Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.