lauantai 21. tammikuuta 2023

Robin Cook: Merkityt

 

Tämän kirjan kustantaja on Gummerus ja se löytyy äänikirjana Celiasta. Sen pituus on noin 20 tuntia. Tämä on itsenäinen osa Jackista ja Lauriesta kertovassa sarjassa. Edellinen osa oli nimeltään Vektori.
*
Salaperäiset ja äkilliset kuolemantapaukset kiinnittävät työhönsä uppoutuneen tohtori Laurie Montgomeryn huomion. Vainajia yhdistää se, että he ovat kaikki nuoria, terveitä ja että he ovat vastikään liittyneet suuren sairausvakuutusyhtiön asiakkaiksi.

Uhrien lukumäärän kasvaessa Laurie yrittää saada sairaalan johdon ja esimiehensä vakuuttuneeksi siitä, että kuolemantapaukset liittyvät toisiinsa, mutta hänen käsketään vaieta. Ilman ylemmän portaan hyväksyntää Laurielle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin tehdä omia tutkimuksia.

Laurien ja hänen entisen seurustelukumppaninsa tohtori Jack Stapletonin täytyy siirtää karille menneen suhteensa setviminen taka-alalle ja keskittyä pirullisen älykkään sarjamurhaajan pyydystämiseen. Mutta murhaaja on jo alkanut tähytä Laurieta seuraavaksi uhrikseen.
*
Tämä on kyllä hyvä kirja ja sen jaksaa lukea aina uudestaan ja uudestaan. Jännitystä riittää loppuun saakka. Jackin ja Laurien suhde rakoilee ja Laurilla on outoja oireita. Uusi sulhas ehdokas löytyy nopeasti ja Laurie on kahden tulen välissä. Samaan aikaan he tutkivat outoja kuolemia New Yorkilaisessa sairaalassa. Laurie yhdistää nämä sarjaksi ja joutuu napit vastakkain pomojensa kanssa.

Suosittelen tutustumaan tähänkin kirjaan. Annan tälle kirjalle täydet viisi tähteä! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.