lauantai 28. tammikuuta 2023

Ruth Ware: Huonetoveri

 

Tämä kirja ilmestyi 27.1.23 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on vajaat 15 tuntia ja sen lukee Karoliina Niskanen. Waren edellinen kirja oli nimeltää Lukitut ovet ja sekin oli tosi hyvä kirja.
*
Kaikki halusivat olla hän - joku halusi hänen henkensä. Psykologisen trillerin mestarin uutuudessa selvitetään, kuka murhasi yliopiston suosituimman tytön.

April oli Hannahin ensimmäinen ystävä Oxfordissa. Ja millainen ystävä! Valovoimainen mutta teräväkielinen April keräsi ympärilleen tiiviin ystäväpiirin - ja sitten hän kuoli. 
Kymmenen vuotta myöhemmin Hannah odottaa esikoistaan. Kun Aprilin murhasta tuomittu mies kuolee vankilassa, Hannah saa käsiinsä todisteita, joiden mukaan mies oli syytön. Hannah ei voi antaa asian olla. Jos syytön mies tuomittiin, täytyy murhaajan olla yhä vapaana - ja sen on oltava joku, jonka hän tuntee.
*
Tässä kirjassa on kaksi juonen kulkua. Toinen on Hannahin elämästä ennen ystävänsä kuolemaa ja siitä, miten tapahtumat johtivat siihen. Kuinka nuoret opiskelun ohessa juhlivat ja seurustelevat toistensa kanssa. 

Toinen juoni on jälkeenpäin ja se kuvaa tilannetta, kun aiemmin epäilty tappaja kuolee vankilassa ja Hannah alkaa selvittämään tapahtumia uudestaan. Oliko mies sittenkään syyllinen ja mitä oikein tapahtuikaan.

Jännitystä riittää loppuun saakka, kun Hannah tunkee nenänsä liian syvälle. Hän odottaa lasta ja myös se on vaarassa kaikessa tiimellyksessä. 

Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että Warelta on tullut uusi trilleri! Olen tykännyt hänen kirjoistaan. Lukitut ovet on vielä lukematta, mutta muut olen tainnut lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen näihin tutustumaan, hyviä kirjoja molemmat!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.