tiistai 17. tammikuuta 2023

Shari Lapena: Viimeinen perheillallinen

 

Tämän kirjan kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on noin 10,5 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Edellinen Lapenan jännäri oli nimeltään Hyvä naapuri. Hyvä kirjailija, toivottavasti näitä suomennetaan lisää...
*

Tässä perheessä kaikilla on salaisuuksia – jopa kuolleilla.

Yhdellä New Yorkin kalleimmista asuinalueista asuvat Fred ja Sheila Merton murhataan raa'asti kolmen aikuisen lapsensa kanssa syömänsä pääsiäisaterian jälkeen. Heidän lapsensa ovat tapauksesta syvästi järkyttyneitä – vai ovatko? 

Vanhempien kuolema tekee lapsista miljonäärejä. Heidän lapsuutensa ei ollut kovin onnellinen julman isän ja välinpitämättömän äidin vuoksi. Napsahtiko jollakin lapsista viimeisen illallisen jälkeen? Vai vihasiko joku Mertoneita vielä enemmän kuin heidän omat lapsensa? 

Menestystrilleristi Shari Lapenan uutuus on herkullisen häijy ja hyytävä katsaus perhedynamiikan kierouksiin ja kulissien takaiseen elämään.

*

Tämä on melko perinteinen dekkari siinä mielessä, että joku kuolee ja lähipiiriä epäillään. Mutta näkökanta on eri ja enimmäkseen seurataan lasten elämää. Jokainen epäilee toisiaan ja mukaan mahtuu vielä uhrin sisko sekä perheen lastenhoitaja. Kaikki hyötyvät kuolemista ja jokaisella on jotain hämärää asiaan liityen. 


Hyvä kirja kyseessä. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.