maanantai 9. tammikuuta 2023

Tove Alsterdal: Haudattu hiljaisuudessa

 

Tämä on itsenäinen kirja suositulta Alsterdahlilta. Äänikirjan pituus on 13,5 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi. 
*
Jääkylmää jännitystä ja menneisyyden salaisuuksia

Erakoitunut hiihtäjälegenda Lapp-Erik Svanberg murhataan Kivikankaan kylässä Tornionjokilaaksossa. Pietarilaisessa rappukäytävässä venäläinen mafiapomo ampuu lähimmän ystävänsä ja pakenee maasta. 
Työtön toimittaja Katrine Hedstrand palaa Lontoosta Tukholmaan hoitamaan dementoituneen äitinsä asioita ja saa kuulla, että äiti on perinyt talon Kivikankaalla. Kaukana pohjoisessa paljastuu totuuksia, joista on vaiettu sukupolvien ajan.

Keskitalvi kietoo Pohjoiskalotin rautaiseen otteeseensa, ja tarinat lomittuvat toisiinsa yhä tiukemmin. Viimein ne viimein yhdistyvät Rauhalan tilan kylmien rakennusten keskellä Kivikankaalla, jossa kuolema kurkottaa vuosikymmenien takaa korjaamaan satonsa.

Haudattu hiljaisuudessa on Tove Alsterdalin toinen trilleri kehutun esikoisen, Kadonneiden, jälkeen. Kirja on tummasävyinen sukukronikka, joka kattaa koko levottoman 1900-luvun. Se ulottuu Tornionjokilaaksosta myyttiseen Karjalaan ja kaatuneeseen Neuvostoliittoon ja kertoo ihmisen halusta elää ihmisarvoista elämää.

"Kriitikot ovat taas oikeassa. Tämä on vuoden paras ruotsalainen dekkari." - Liza Marklund
*
Tämä on aika polveileva kirja ja on vaikeaa pysyä otteessa. Sain kuitenkin kuunneltua sen loppuun. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.