sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Jesper Ersgård: 1986 osa 2

 

Tämä on toinen osa sarjassa, jonka ensimmäisen osan postaus löytyy tästä linkistä. Äänikirjan kustantaja on Storytel ja sen lukee Raiko Häyrinen. Tämä on osa trilogiaa ja kolmas osa on ilmestynyt ruotsiksi jo aikaisemmin. Toivottavasti saamme senkin pian myös suomeksi.
*
Kauan odotettu jatko-osa henkeäsalpaavan jännittävälle aikamatkustustrillerille!

Elias Werner on hypännyt ajassa vuodesta 2017 vuoteen 1986. Seuraavaksi hän haluaa siirtyä vuoteen 1963 ja selvittää, mitä hänen vanhemmilleen tapahtui. Aikahypyssä tapahtuu kuitenkin jotain, ja Elias löytää itsensä vuodesta 1628. Eliaksen täytyy yrittää pysyä hengissä ja löytää samalla tiensä takaisin Velotriisin luo.

Samaan aikaan Maja tajuaa olevansa yhtäkkiä menneisyydessä teinitytön kehossa. Kun selviää, että hän on siirtynyt vuoteen 1963, hän arvelee Eliaksen tulleen samaan vuoteen. Mutta miten löytää ihminen, joka on vieraassa kehossa?

Kun Elias päätyy lopulta vuoteen, jona hänen vanhempansa kuolivat, hänelle valkenee jotain niin karmivaa, että hänen minäkuvansa murenee täysin. Hänen on matkattava tulevaisuuteen ja estettävä koko Velotriisin luominen.

Kirjailija Jesper Ersgård tunnetaan myös menestyssarjoista Musta tähti sekä Sky & Fall.
*
On mukavaa seurata Tukholman tapahtumia historian aikana. Vuosi 1628 ei vaikuta kovin mukavalta ajalta on henkeä salpaavaa, miten Elias pääsee siseltä pois. Ja mitä sitten oikein tapahtuukaan. Hiuksia nostattava jännitys jatkuu loppuun saakka ja loppuun jää koukku, joten seuraavaa osaa odotan taas mielenkiinnolla.

Suosittelen sarjaa kaikille jännityksen ystäville ja nämä on hyvä kuunnella melko peräkkäin, että muistaa paremmin tapahtumat ja henkilöt. Annan tälle toiselle osaalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.