lauantai 12. helmikuuta 2022

Ninni Schulman: Kun kellot seisahtuvat

 

Sarjamurhaaja kesäidyllissä

Ninni Schulman on Ruotsin Leena Lehtolainen, mestarillinen arjen jännityksen kuvaaja. Hagfors-sarjan kiivastahtisessa kuudennessa osassa henkirikokset ravisuttavat kesäteatteriseuruetta.

Heinäkuun piti olla hellettä ja kesäteatterin riemua Värmlannissa, mutta kun nuori näyttelijä katoaa, ensi-iltaan valmistautuminen saa huolestuttavan käänteen. Vuorokautta myöhemmin tyttö löydetään hukutettuna järvestä. Hurmaava lomaidylli murentuu lopullisesti, kun toinenkin seurueen jäsen murhataan raa’asti. Kuka on sadistisen sarjamurhaajan seuraava uhri? Hagforsin paikallispoliisin avuksi kutsutaan toimittaja Magdalena Hansson, sillä Petra Wilanderin ja Christer Berglundin on napattava rikollinen nopeasti – ei vähiten siksi, että hirmuteot liippaavat liian läheltä heidän omaa lähipiiriään.

Toimittaja Ninni Schulman (s. 1972) on yksi Ruotsin kärkidekkaristeista. Suosittua Magdalena Hanssonista kertovaa sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli miljoona kappaletta. Schulman asuu Tukholmassa ja nauttii kesistä lapsuutensa maisemissa Värmlannissa.


Tämä on mukavan leppoisa sarja, vaikka kylillä kauheuksia tapahtuukin. Jälleen ollaan kesätunnelmissa ja voi vain kuvitella sen lämmön, jota kirjassa kuvaillaan. Petran, Christerin ja Magdalenan elämässä tapahtuu monenlaista ja sitäkin on mukava seurata. Innolla odotan sarjan seuraavaa osaa.

Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tykkään tästä sarjasta. Tässä kirjassa oli hyytävä sarjamurhaaja, jota en arvannut oikein. Voi Magdalenaa. Ikävä, että hän sairastui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Tosi hienosti kyllä kerrottiin masennuksesta ja siihen liittyvistä tunteista.

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.