maanantai 13. kesäkuuta 2022

Katrine Engberg: Isola

 

Dekkariviikko päättyy Katarine Engbergin uusimmalla dekkarilla:

Tämä sarjan neljäs osa ilmestyi 20.5.2022. Äänikirjan pituus on 10,5 tuntia ja sen lukee Markus Niemi, 
Edellinen osa 2021 oli nimeltään Harhalaukaus ja sitä edeltävä Lasisiivet 2020.

Meri kehystää julmaa rikosten ketjua maailmanmenestykseen nousseen Kööpenhamina-sarjan koukuttavassa uutuudessa.
Mies herää painajaismaiseen ääneen. Sidottuna hän katsoo miten sahanterä lähestyy vääjäämättä.
Kööpenhaminassa Anette Werner saa johdettavakseen murhatutkimuksen, kun puolikas miehen ruumis löytyy leikkipuistoon haudatusta matkalaukusta. Wernerin työpari Jeppe Kørner on vapaalla ja aikoo viettää talven Bornholmin saarella. Mutta loma vaihtuu työksi, kun johtolangat alkavat osoittaa kohti Bornholmia.
Anette ja Jeppe joutuvat synkälle matkalle saaren syövereihin ja Isola-nimisen naisen tarinaan. Saaren salaisuus on selvitettävä ennen kuin armoton murhaaja iskee jälleen.

Anette on töissä Köpenhaminassa ja saa johdettavakseen oudon surman. Hän tarvisi kovasti Jeppeä, joka on metsätöissä saarella. Asiat kuitenkin johtavat siihen, että hänen on keskeytettävä virkavapaansa ja palattava kaupunkiin auttamaan ryhmäänsä.

Heti aluksi olisi selvitettävä löydetyn henkilöllisyys, mutta se on vaikeaa. Ei auta muu kuin etsiä kadonneiden henkilöiden listasta mahdolisia sopivia ehdokkaita. Sitä listaa edetessä, he kohtaavat mitä erilaisempia kohtaloita.

Seikkailu jatkuu loppuun saakka ja tapahtumat etenevät jännittävästi. Tämä on aivan keskinkertainen sarja. Suosittelen sitä kaikille skandidekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 3+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.