keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Molly & Rolf Börjlind: Pimeys välillämme

 

Kirja julkaistiin 6.6.2022. Äänikirjan pituus on varaat 8 tuntia ja sen lukee Elina Keinonen. 
Yrin lukea kahteen otteeseen tätä, mutta minusta tämä oli tylsä. Kerronta oli minä kerrontaa ja hyvin verkkaisen oloista. Sen muutaman tunnin mitä kirjaa kuuntelin, en päässyt missään vaiheessa kirjaan sisälle. Vähän samoin kävi Jane Harperin uutuudessa viime viikolla. Suosittelen kuitenkin kirjaa, jos minä-kerronta ei haittaa. Ja jos sopiva jännitys kiinnostaa, niin kannattaa antaa tällekin kirjalle mahdollisuus. Minä olen aikaisemmin pitänyt kovasti Rolfin ja Cillan sarjasta ja tällekin kirjalle oli ehkä liian kovat odotukset.

Myöhään syksyllä 25-vuotias Emmie lähtee yllätysvierailulle perheensä mökille Tukholman saaristoon. Hän haluaa selvittää, mitä todella tapahtui hänen pikkuveljelleen Robinille, joka katosi lapsena. Pojan uskottiin hukkuneen, mutta ruumista ei ikinä löydetty. Perillä tunnelma on kalsea ja vanhemmat välttelevät vastaamasta Emmien kysymyksiin.
Emmie vierailee naapurin vanhan taiteilijan majakka-ateljeessa ja löytää sieltä akvarellimaalauksen kahdesta lapsesta leikkimässä. Hän tunnistaa kuvasta itsensä ja veljensä sinä päivänä, kun Robin katosi.
Pimeys välillämme on äänikirjaksi kirjoitettu tiivis, psykologinen trilleri. Kuuntele yksin pimeällä mökillä vain, jos uskallat!

Rolf ja Molly Börjlind ovat isä ja tytär, jotka kirjoittivat ensi kertaa yhdessä. Rolf on aiemmin tunnettu Rönning & Stilton-sarjasta, jota hän kirjoittaa yhdessä vaimonsa Cilla Börjlindin kanssa.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille skandijännityksen ystäville. Itse annan kirjalle 2 tähteä.

Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta!

2 kommenttia:

  1. Kiinnostavaa, että tämä on suoraan äänikirjaksi kirjoitettu. Kuuntelen ehkä puolet lukemistani teoksista äänikirjoina. Tämä olisi varmaan oikein sopivaa kuunneltavaa työmatkoilla. Olen pitänyt Cilla ja Rolf Börjlindin kirjoista, vaikka en dekkarien suurkuluttaja olekaan. Uusin Tukholman matkalla ostettu Den barmhärtige samariten oli hienoinen pettymys. He ovat romaaneissaan hyvin ajan hermolla ja tässä viimeisessä eletään korona-aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa antaa mahdollisuus, kyllä sen tunnin parin jälkeen huomaa, jos ei nappaa...

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.