torstai 9. kesäkuuta 2022

Jarkko Sipilä: Kahdesti tapettu

 

Lisää jännitystä dekkariviikkoon!

 Tämä kirja jäi toimittaja Jarkko Sipilän viimeiseksi teokseksi, kun hän yllättän kuoli keväällä. Kirjan alussa on tyttären muistokirjoitus, jossa hän kertoo, että kirja oli melkein valmis Jaran kuollessa ja omaiset päättivät julkaista sen normaaliin tapaan. Hyvä niin!

Äänikirjan pituus on 8,5 tuntia ja sen lukee tuttuun tapaan Veikko Honkanen. Kaikki formaatit julkaistiin samaan aikaan 31.5.2022. Jo vuosien ajan kesän alussa on ollut tapana lukea uusin Takamäki-dekkari!


Pitkän linjan rikostoimittaja Sipilän dekkarit ovat realistisia ja niiden henkilöiden
kohtalot jopa deterministisiä.
Helsingin rikospoliisi on vaativan mysteerin äärellä, kun kaupungista löytyy miehen ruumis, jollaista ei pitäisi enää olla olemassakaan. Paljastuu, että vainaja on jo aikoja sitten kirjattu kuolleiden kansioihin.
Juttu tulee rikoskomisario Takamäen ryhmälle. Pian selviää, että vainaja on kadonnut vuosia sitten ja julistettu jo kuolleeksi. Katoamista epäiltiin aikanaan henkirikokseksi.
Tapaus muuttuu entistä oudommaksi, kun poliiseille selviää, että uhri on elänyt Helsingissä jo pidempään uuden henkilöllisyyden turvin. Tapaus vetää Suhosen ja muut Takamäen ryhmästä taas alamaailman syvyyksiin.
Poliisiromaanin taitaja Jarkko Sipilä oli toimittaja ja kirjailija. Hänen teoksiaan on julkaistu useilla kielillä. 

Kirjassa taas Suhonen ja Takamäki ystävineen seikkailevat Helsingin ympäristössä tässä tarkkakuvauksellisessa dekkarissa. Myös Suhosen lapsuuden ystävä Salmela on mukana tapahtumissa. Sipilän paikkojen kuvaukset ovat täsmällisiä ja niiden avulla on helppo seurata kirjan seikkailuja ympäri pääkaupunkiseutua, vaikka en siellä enää asukaan. Koko ajan sattuu ja tapahtuu ja vauhti ei lopu kesken, vaan kiihtyy loppua kohden.

Olen lukenut koko Sipilän tuotannon, mukaan lukien vuodesta 2001 alkaen julkaistun Takamäki-sarjan. Olisi kyllä mukava lukea vielä tämä sarja uudelleen. Taidanpa lisätä lukulistalleni! Juttuni Sipilän kirjoista löydät tästä linkistä.

Suosittelen tätä kirjaa ja koko sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.