keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Katrine Engberg: Lasisiivet
Katrine Engberg: Lasisiivet, imestyi 9.3.20 äänikirjana ja sen lukee Markus Niemi. Hän on lukijana täysin uusi tuttavuus minulle. Kirjan pituus on reilut 11 tuntia, eli aivan keskimääräisen pituinen.

"Tutkija Jeppe Korner saa murhat selvitettäväkseen, mutta joutuu toimimaan ilman pariaan Anette Werneriä, joka on äitiyslomalla. Jeppen ajatukset pyörivät aivan liikaa muualla kuin tutkimuksessa, kun taas Anette palaa halusta päästä takaisin työhön ja murhatutkimuksen pariin. Tutkimukset johtavat hoiva-alan pehmeän pinnan alla sykkivään pimeään sydämeen. Verkko kiristyy, mutta kenen ympärillä?Tanskalaisen dekkarikuningattaren hyytävän jännittävä Krokotiilinvartija saa jatkoa."

Korona-uutisointien välissä on mukava ajatella jotain ihan muuta ja uppoutua kirjan kuuntelemiseen. Tähän kirjaan ei ollut suuria odotuksia, kun en ensimmäisestä osasta niin pahemmin välittänyt. Kuuntelin sen kyllä ja tämän toisenkin osan olen päättänyt kuunnella.

Jeppe kertoo Anettelle suihkulähteestä löytyneestä kuolleesta naisesta ja tämä päättää imetysten välillä tutkia asiaa. Kun kuolleita alkaa löytyä vesialtaista enemmänkin, on selvää, että asioiden taustalla on jotain suurta. Se miten tämä liittyy lakkautettuun hoitokotiin, alkaa pikkuhiljaa selvitä.

Kyseessä perus skandi-dekkari, jota suosittelen sellaistan ystäville. Annan kirjalle kolme- tähteä. Ihan terävintä kärkeä tämä kirja ei ole. Joskin aion kyllä lukea sarasta myös seuraavan osan, kun se suomennetaan.

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.