maanantai 27. kesäkuuta 2022

Lina Areklew: Juhannusruusut

 

Kirja on julkaistu 17.9.2021 ja sen pituus äänikirjana on 9,5 tuntia. Lukijana toimii Satu Paavola.

Tunnelmallinen ja koukuttava dekkarisarjan avaus murhan varjostamasta juhannuksesta.

Juhannusruusut aloittaa Ruotsin idylliselle Korkearannikolle sijoittuvan Ulvönin murhat -sarjan, joka yhdistelee onnistuneesti jännitystä ja ihmissuhteita. Synkkiä tapahtumia ratkovat kotiseudulleen palannut poliisi ja Estonialta pelastunut mies, joka etsii totuutta.

Fredrik Fröding on elämässä pettynyt entinen poliisikokelas, joka menetti perheensä Estonialla ja etsii edelleen hukkunutta veljeään. Sofia Hjortén on rikostutkija, joka on palannut kotiseudulleen tehtyään uraa Tukholmassa. Viisitoista vuotta sitten heillä oli lyhyt suhde. Nyt heidän tiensä kohtaavat juhannuksena Ulvönin saarella. Sofia tutkii raakaa murhaa, Fredrik on ainoa epäilty.

Lina Areklew (s. 1979) on ruotsalainen kirjailija, joka ennen kirjailijanuraansa työskenteli muun muassa projektipäällikkönä ja kustannustoimittajana. Hän asuu perheensä kanssa Tukholmassa, mutta vietti lapsuutensa Korkearannikon idyllisessä saaristossa, jonne myös Juhannusruusut sijoittuu. Juhannusruusut on Areklewin esikoisromaani ja se aloittaa uuden, jännitystä ja ihmissuhteita yhdistelevän Ulvönin murhat -sarjan.


Mielenkiintoinen sarjan avausosa. Tunnelma oli juuri sopiva näin juhannuksen aikaan ja voi vain kuvitella maisemia. Myös päähenkilöt, Sofia ja Fredrik vaikuttavat mukavilta seurattavilta myös tulevissa osissa. Seuaava osa on nimeltään Lumimyrsky ja se ilmestyy syyskuussa, ja siinä ollaankin talvimaisemissa.

Tässä kirjassa edetään Ulvönin saarelle henkilöautolla, toista autoa seuraten. Edessä avautuukin idylinen saariryhmä ja trendikäs hotelli, josta yllättäen on vapautunut peruutushuone. Fredrikillä on omat haamunsa menneisyydessä ja Estonian uppoamisessa. Hän etsii epätoivoisesti veljeään, joka katosi onnettomuudessa. Sofialla on taas takanaan kipeä keskenmeno ja sekavat suhteet entisiin kumppaneihinsa.

Hyvä sarja alkaa taas ja tiedossa on uutta hyvää lukemista. Tämä oli oiva aloitus sarjalle. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle neljä tähteä.

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että nyt on tällainenkin juhannusdekkari olemassa. Kiinnostavan tuntuinen kirja ja sarja muutenkin. Pitääpä tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa tutustua. Mukavaa, että näitä uusia sarjoja julkaistaan!

   Poista
 2. Meijän kirjastosta löytyy tää ni varaan kyllä heti. Sen verran kiinnostavalta vaikuttaa!

  VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.