lauantai 18. kesäkuuta 2022

Jane Harper: Selviytyjät

 


En kyllä ole mssään päässyt austraalialaisen Harperin kirjohin kiinni. Myös tämän kanssa kävi samoin ja keskenhän tämä jäi, vaikka tosissani yritin kirjaa kuunnella. Pari vuotta sitten ilmestynyt kirja Luonnonvoimat oli vähän parempi ja sain sentään sen kuunneltua. Viime vuonna ilmestynyt Kadonnut mies jäi myös kesken. Jostai syystä näiden kirjojen dialogi ei vain nappaa.

Äänikirjan pituus on vajaat 14 tuntia ja sen lukee Toni Kamula. Tämä ilmestyi juuri kesäkuussa.

Tragedia Tasmanian myrskyävällä rannikolla
Jane Harperin odotettu trilleriuutuus vie pieneen rannikkokaupunkiin Australian tuntemattomaan Tasmaniaan, jossa armoton meri on aina läsnä.

Kieran Elliottin elämä muuttui nuoruudessa kertaheitolla yhden harkitsemattoman teon seurauksena. Paluu vanhalle kotiseudulle Tasmanian rannikolle nostaa vanhan tragedian pintaan vuosien jälkeen. Kieran on yksi eloonjääneistä, mutta syyllisyys kulkee mukana jokaisella askeleella, ja perheen ja ystävien tapaaminen on tuskallista kaikille. Kun rannalta löytyy yllättäen naisen ruumis, painajainen palaa ja vaietut salaisuudet pyrkivät esille: haaksirikko, kadonnut tyttö, kysymykset joihin ei koskaan vastattu.
Vahva tunnelma, Australian kesytön luonto ja hitaasti kiristyvä uhkaava jännitys ovat brittiläis-australialaisen Jane Harperin tavaramerkkejä.
”Harper ei tarvitse aurinkoa ja erämaan hiekkaa kirjoittaakseen koukuttavan, pelottavan trillerin.” Observer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.