perjantai 22. tammikuuta 2021

Ruth Ware: Lumimyrsky

 


Ruth Ware: Lumimyrsky, tammikuu 2021, Otava. Äänikirjan lukija Vera Kiiskinen. Tämä kirja ei ennakkotiedosta poiketen tullutkaan kuukausimaksullisiin äänikirjapalveluihin ja sai tehdä vähän työtä, että pääsin tätä kuuntelemaan. Tämä on Waren kuuden suomennos.

Kirja alkaa, kun myrsky iskee Alpeille ja isoon alppimajaan jää loukkuun 10 lomailijaa ja kaksi isäntää. Kännyköiden kuuluvuus lakkaa ja pian katkeavat sähköt. Majassa kyyhötetään lopulta olohuoneessa kaminan lämmössä, syödään säilykeruokaa ja lopulta vesienkin katketessä keitetään teetä lumesta.

Aluksi yksi lomailija katoaa laskettelureissulla. Joutuiko hän tahtomattaan jyrkkään rinteeseen. Mitä hänelle oikein on tapahtunut? Asiat etenevät ja pian kuolee seuraava lomailija. Tunnelma tiivistyy ja suljetunpaikan murhamysteeri on valmis. Lomailijoilla on ristiriitoja, kun he miettivät yrityksensä myyntiä. Myös emäntänä toimivalla tuntuu olevan jotain salattavaa. Kirjan englannnin kielinen nimi on minusta tässä kohtaa kuvaavampi: One by one, yksi kerrallaan...

Tunnelma on sopivan jännittävä ja mielessä tulee palloteltua mahdollisia syyllisiä. Kirjan tahti on sen verran vetävä, että sitä jaksaa kuunnella pitkiäkin pätkiä kerrallaan ja aina odottaa, että pääsee jatkamaan.

Suosittelen kirjaa, jos yhtään tämä esittely kolahti. Annan kirjalle 4+ tähteä.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No niin, kannattaa odottaa!
   Hyytävää lukemista näin lumimyrskyn keskellä...

   Poista
 2. Tämä vaikuttaa kiinnostavalta! Tykkään lukea tuollaisesta luonnonvoimien armoille jäämisestä, arktisista oloista ym... Jännitystä varmasti riittää tällaisessa tarinassa.

  VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.