sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Sebastian Fizek: Potilas

 


Sebastian Fizek: Potilas, 1/2021,  LUKIJA: Ville Tiihonen

Tämä on Fizekin toinen suomennos. Tällä kertaa julkaisija on Bazar. Ensimmäinen kirja oli Storysiden julkaisema äänikirja Paketti. Kuuntelin sen kirjan 2019 syksyllä heti tuoreeltaan ja annoin sille kirjalle 4 tähteä. Nämä eivät näytä kuuluvan mihinkään sarjaan, vaan ovat itsenäisiä psykologisia trillereitä

Sebastian Fitzekin Potilas on armoton trilleri miehestä, joka soluttautuu kovimman turvaluokituksen psykiatriseen vankisairaalaan selvittääkseen kidnapatun poikansa kohtalon.

Sebastian Fitzekin Potilas on syvälle ihmismielen pimeään puoleen sukeltava trilleri miehestä, jolla ei ole mitään menetettävää. Fitzek kaappaa lukijan mukaansa lukkojen taakse eikä päästä irti ennen kuin raaka tarina on saatu päätökseensä.

Sebastian Fitzek on Saksan menestynein ja lukuisia kirjallisuuspalkintoja niittänyt jännityskirjailija. Lakia ennen kirjailijanuraansa opiskellut Fitzek julkaisi esikoiskirjansa Terapia vuonna 2006, ja hänen jokainen 16 kirjaansa on ollut Saksan bestsellerlistala. Fitzekin kirjoja on myyty yli 12 miljoonaa kappaletta 36 maassa. Potilas oli vuoden 2018 myydyin kirja Saksassa.

Kirjaa on ihan mukava seurata ja äänikirjana jää vähän sekavaksi henkilöiden sukupuoli ja asema, kun nimet ovat outoja. Muuten kyllä tämä oli aivan kelpo myös äänikirjana. Viihdyin hyvin tämän kirjan parissa ja kuuntelin sen alle 24 tunnissa. Eli aika nopeasti se meni! 

Tässä kirjassa ei ole juuri väkivaltaa, vaan lähinnä psykologista jännitystä. Se sopii siis kaikille sellaisen ystäville. Loppuratkaisukin on verran mielenkiintoinen.

Suosittelen tätä kirjaa ja annan tälle kirjalle neljä tähteä.

4 kommenttia:

 1. Kiinnostava aihe tässä, ja juuri psykologinen jännityshän on kaikkein parasta. Pidän kirjan mielessä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kirjan esittelystä. Tämä kyllä kiinnostaa, olen samaa mieltä että psykologiset dekkarit ovat sitä parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Tässä ei taida pahemmin ihmisiä edes kuolla...

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.