lauantai 23. tammikuuta 2021

Jules Verne: Tsaarin kuriiriJules Verne: Tsaarin kuriiri, 1876. Olen lukenut tämän kirjan painettuna useita kertoja ja tämä on niitä harvinaisia kirjoja, joita löytyy kirjahyllystäni ihan fyysisesti. Nyt sitten kuuntelin tämän äänikirjana Celiasta. Kyllä vain kestää uudeelleen ja uudelleen!

Tsaarin kuriirin tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun Venäjälle. Kirja kertoo Mikael Strogoffista, jonka pitää viedä Moskovasta tsaarin viesti suuriruhtinaalle Irkutskiin toiselle puolelle maata. Kuriirilla on edessään vaarallinen tuhansien kilometrien matka, joka kulkee Siperian sota-alueiden läpi. Vastassaan Strogoffilla on myös venäläiset pettänyt kiero Ivan Ogareff. Tarinassa esiintyy myös kaksi eurooppalaista lehtimiestä, jotka kulkevat juonessa taustalla koko kirjan ajan. 

Jotenkin nämä Vernen matkaseikkailut vievät mennessään ja tällä kirjalla voi osallistua myös Helmet-haasteen kohtaan: 20. Kirjassa on ammatti, jota ei enää ole tai joka on harvinainen. Löytyy mm. kuriiri ja lennättimen hoitaja jne. Myös kirja on historiallinen, siinä eletään ilman sähköä ja se kertoo osin myös köyhyydestä. Eli montakin haastekohtaa saa tällä täytettyä.

Suosittelen kyllä tutustumaan Vernen tuotantoon. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.