perjantai 29. tammikuuta 2021

Robin Cook: Tappava tartunta

 

Robin Cook: Tappava tartunta, 1996. Tämä on Cookin 16.suomennos ja toinen osa sarjassa, joka kertoon New Yorkin kuolemansyyntutkijan toimiston työstä. Ensimmäisen osan päähenkilö oli Laurie Montgomerystä kirjassa Sokea piste.  Tosi hyviä kirjoja molemmat!


Tohtori Jack Stapletonin elämä on raunioina. Hän on Keskilännessä menettänyt silmäklinikkansa suurelle lääkintäalan yritykselle sekä perheensä lento-onnettomuudessa ja on asettunut kuolemansyytutkijaksi kaupunkiin, joka sopii paremmin hänen muuttuneeseen elämäntilanteeseensa: kylmään, koleaan betoniviidakkoon nimeltä New York.
Stapleton kuvittelee jo ettei mikään enää liikuta häntä, mutta kun poikkeuksellisen tuhoisa influenssaepidemia alkaa niittää saaliikseen niin nuoria, vanhoja kuin viattomiakin, hänen epäilyksensä heräävät…

Jack on ollut vasta muumia kuukausia kuolemansyyntutkijana, kun hän yllättäen kohtaa ruttotapauksen keskellä New Yorkin talvea. Työkaveritkaan eivät menaa uskoa tapausta. Kun seuravaavaksi sairaalassa leviää jänisrutto sekä muita outoja tauteja, ovat kuolemansyyntytkijat sekä epidemiologit ymmällä. Tapaukset kun sattuvat kaikki samassa sairaalassa ja tartuntaketjuun liittyy aina myös keskusvaraston työntekijä.

Pomojen vastusteluista huolimatta Jack vieralee kyseisessä sairaalassa useasti tutkiessaan tapauksia ja saa sekä sairaalan, että myös paikallisen jengin vihat päälleen. Kun Jack kohtaa haasteita niin työelämäss kuin vapaa-aikana, saa työkaveri houkuteltua tämän tuplatreffeille. Ison mainostoimiston naiset ovat tekemässä mittavaa mainoskampanjaa toiselle terveysalan jättiyrityksella ja kaikki vinkit manoksen tekoon olisivat tarpeeseen. Jack taasen vihaa mainontaa, erityisesti terveysalan mainontaa, koska ne miljoonat ovat poissa hoitoon käytettävistä rahoista.

Kirjassa enimmäkseen seurataan Jackiä ja sitä on mielenkiintoista lukea. Ei siis ole liikaa risteäviä juonenkulkuja, joita varsinkin äänikirjoissa on vaikea seurata. Kirjasta löytyy myös sopivasti huumoria ja vähän romantiikkaakin, mutta enimmäkseen kirja on jännittävä.

Itse pidän kovasti Cookin kirjoista ja tämä on parhaimmistoa. Suosittelen tutustumaan näihin, näistä saa myös hyödyllistä tietoa terveyteen ja sairauteen liittyvistä asioista.

Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle täyden 5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.