sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Yrsa Sigurdardottir: Syvyys

Yrsa Sigurdardottir: Syvyys, 2021. Äänikirjan pituus 10,5 tuntia ja lukijana toimii Jussi Puhakka. Tämä on neljäs osa islantilaisesta sarjasta, joka kertoo poliisista nimeltään Huldar sekä lastensuojeluviranomaisesta nimeltään Freyja. Olen lukenut myös aikaisemmat osat ja aivan kelpo sarjahan tässä on kyseessä.


Varakas sijoittaja löydetään vanhalta teloituspaikalta rinnassaan naula, johon kiinnitetystä viestistä on jäljellä vain riekale. Kuka on raa'an murhan takana? Rikostutkija Huldar lähetetään miehen asunnolle. Sieltä hän löytää Freyjan, lastensuojeluviranomaisen, sekä pikkupojan, joka ei osaa selittää, mitä hän tekee talossa. Kuolleen miehen ja pojan väliltä ei löydy yhteyttä, eikä lapsen vanhemmista näy jälkeäkään. Freyja ja Huldar voivat vain toivoa, että ehtivät löytää pojan vanhemmat elossa. Kello alkaa käydä, kun poika paljastaa, että hänen äitinsä on lähellä synnytystä. Maailman valloittanut islantilaisdekkaristi näyttää jälleen kerran kyntensä. 

Tässä kirjassa saadaan jännityksellä seurata, löytyykö pienen pojan perhe. Mitä osaakaan neljävuotias kertoa asuinalueestaan ja vanhemmistaa. Islannissa tunnutaan käytettävän paljon lempinimiä, jolloin oikeiden nimien hahmottaminen on vaikeampaa. Outojen nimien seuraaminen äänikirjana oli erityisen haastavaa. Lisäksi kirjassa esiintyy hyvin samanlaisia nimiä. Näihin kyllä toivoisi parannusta, jotta kirjan tapahtumia olisi huomattavasti helpompi seurata.

Tämä kirja kertoon poliisin arjesta Islannissa, sekä siihen liittyvästä lastensuojelusta. Ihan mielenkiintoinen näkökulma sekin. Kirjassa sattuu ja taphtuu monenlaista, joten aivan kaikkein herkimmille en tätä suosittele. Hyvä dekkari kuitenkin kyseessä.

Yrsa Sigurðardóttir (s. Reykjavikissa 1963) on kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjoja sekä maailmanlaajuiseen suosioon yltäneitä rikosromaaneja. Koulutukseltaan hän on insinööri. Yrsa asuu miehensä ja kahden lapsensa kanssa Reykjavikin lähistöllä.

Siisäpä suosittelen tätä kirjaa kaikille dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

2 kommenttia:

  1. Ooh, olet saanut tämän jo. Olen varannut tämän varmaan vuosi sitten, eikä sitä vieläkään ole meidän kirjastossa. Tilattu kyllä näyttäisi olevan. Kiva kuulla, että tämä on hyvä kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän piti ilmestyä vuosi sitten, mutta julkaisu siirtyi tälle talvelle. Itse kuuntelin äänikirjana, mutta näyttää olevan myynnissä myös painettuna kirjana.

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.