tiistai 4. toukokuuta 2021

Emelie Schepp: Yhdeksän elämää


Emelie Schepp: Yhdeksän elämää, 4/2021. Tämä on kuudes osa Jana Berzeliuksesta kertovassa sarjassa. Äänikirjan pituus on reilut 12 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen.

Syyttäjä Jana Berzelius joutuu valitsemaan kummalla puolen lakia hän aikoo olla…

Varhain eräänä huhtikuun aamuna YouTubeen leviää video nuoresta miehestä: häntä pahoinpidellään ja hänen vartaloonsa on kiinnitetty räjähdyspanos. Poliisit eivät kuitenkaan ennätä paikalle ennen kuin pommi räjähtää. Kyseessä on jo neljäs rikollisverkosto Komadojen jäsen, joka on murhattu lyhyen ajan kuluessa. Mutta onko tekijä sama?

Etsivä Mia Bolander saa uudelta tutkijalta, Patrik Wikingiltä apua tapausten ratkaisemiseen, mutta ongelmana on, ettei kukaan halua puhua heidän kanssaan. Kukaan ei ole kuullut mitään. Kukaan ei ole nähnyt mitään. Kun Jana Berzelius otetaan mukaan tutkimukseen, Jana tajuaa, että tapaus liittyy suoraan häneen. Syyttäjänä hänen tehtävänsä on aina ollut selvittää totuus. Nyt hän saa odottamatonta apua totuuden kätkemiseksi.

Yhdeksän elämää on erittäin ajankohtainen romaani väkivallasta ja jengirikoksista sekä voimista, jotka voivat ottaa vallan, kun jokin on niin tärkeää, että sitä täytyy suojella hinnalla millä hyvänsä.

Suosittu kirjailija, Emelie Schepp on valittu Ruotsissa Vuoden Dekkaristiksi jo kolmena vuonna peräkkäin. Jaakko kulta, sarjan viides osa, valittiin Vuoden dekkariksi ja Vuoden parhaaksi äänikirjaksi jännityskirjojen kategoriassa 2020. Scheppin romaanit ovat olleet myyntimenestyksiä useissa maissa ja niitä on myyty yhteensä yli puolitoista miljoonaa kappaletta. Yhdeksän elämää on kuudes osa Jana Berzelius -sarjaa. Scheppin kirjoista on myös tekeillä tv-sovitus. Emelie Schepp asuu perheineen Motalassa. 

Tämä sarja jakaa mielipiteitä ja itse pidän tästä kovasti. Edelliset kaksi osaa olivat täyden viiden tähden kirjoja, mutta tämä ei yltänyt aivan niin ylös. Itse pidän siitä, kun päähenkilöinä on kaksi vahvaa naista, mutta heilläkin on omat haavoittuvaisuutensa. Tässä kirjassa Miasta löytyy yllättävää sitoutuneisuutta ja Janakin päästää Perin lähemmäs. Näitä henkilöitä on mukava seurata ja taas innolla odotan seuraavaa osaa. 
Janalla on vaikea lapsuus ja syitä olla päästämättä ketään lähelle. Myös isällä on roolinsa tässaä kirjassa. Mukana on myös Danilo Pena, jolla on yhteinen menneisyys Janan kanssa. Periaatteessa nämä kirjat ovat kaukana todellisuudesta, mutta niinhän viihteen kuuluukin minusta olla. Tämäkin kirja oli jännittävä ja koukuttava ja tämän parissa oli mukava viihtyä.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.