keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Jarkko Sipilä: Pelontekijät


Jarkko Sipilä: Pelontekijät, 5/2021. Tämä kirja on 21. osa komisario Takamäestä kertovassa dekkarisarjassa. Äänikirjan pituus on vajaa 9 tuntia ja sen lukee Veikko Honkanen. Olen lukenut koko Takamäki-sarjan läpi kertaalleen ja tarkoitus olisi lukea se myös toistamiseen. Tämä on tosi hyvä sarja, kuten myös Seppo Jokisen komisario Koskisesta kertova sarja. Sen uusin, Siipirikkoiset, ilmestyi kuukausi sitten. 

Kerrostaloasunnon oven läpi ammutaan kaksi laukausta. Ampuja onnistuu pakenemaan, eikä asukaskaan halua puhua poliisille. Juttu päätyy rikoskomisario Kari Takamäen ryhmälle ja on jo hautautua vakavampien tapausten alle. Tilanne kuitenkin muuttuu äkisti.

Realististen poliisiromaanien mestarin Jarkko Sipilän uutuusdekkarissa liikutaan suomalaisen rikoksen kivikovassa ytimessä. Arkisesta teosta uhkaa kasvaa yhteiskunnan rakenteita ravisuttava koston kierre. Uhka ja pelko ovat alamaailman jing ja jang. Niihin liittyvä vaikenemisen kulttuuri vetää sivullisetkin raakojen tekojen osapuoliksi.

Pelontekijöissä komisario Takamäen väkivaltatutkijat joutuvat jälleen kerran silmätysten rikollisuuden alati kovenevia ilmiöiden kanssa.


Tämäkin kirja kertoo poliisityön arjesta ja tapahtumat vaikuttavat realistisilta. Kirjassa on mukana myös komisarion poika, Joonas Takamäki, joka toimii myös Helsingin poliisissa. Lisäksi oman roolinsa saa tuttuun tapaan ataripoliisi Suhonen, jonka yhteys Salmelaan joutuu koetukselle.


Jarkko Sipilä (s. 1964) aloitti rikostoimittajana Helsingin Sanomissa ja toimii nykyisin MTV:n rikostoimituksen esi­miehenä. Hänen romaanejaan on käännetty useille kielille.

"Sipilä pureutuu taparikollisten elämään ja elämänkatsomuksiin. Siihen, kuinka rikollisuus siirtyy isältä pojalle, kuinka vanhempien linnareissut ja avioerot koettelevat ja vahingoittavat uutta sukupolvea. Miten helppoa on sortua huumeisiin ja kuinka vähän resursseja poliisilla ja sosiaalityöntekijöillä on puuttua ajoissa nuorten hätään. Sipilän teksti on karhean toimivaa jännitystä tulvillaan." - Mesta.net

Näitä kirjoja on kyllä mukava lukea ja aina innolla odotan seuraavaa. Päähenkilöiden uusiä käänteitä on mukava seurata ja vaikka yksityiselämistä ei paljoa puhuta, tulevat hahmot tutuiksi kirjojen myötä.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

2 kommenttia:

 1. Mä olen viimeisen vuoden aikana kuunnellut lähinnä Takamäki -sarjaa ja Komissaario Koskista. Tarkoitus olisi saada molemmat sarjat kuunneltua läpi. Ihan huippu dekkaristeja molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minustakin ne molemmat on huippuja!
   Ja tosi kiva, että vuosittain ilmestyy aina uudet kirjat!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.