torstai 27. toukokuuta 2021

Elina Backman: Kun jäljet katoavat

 

Elina Backman: Kun jäljet katoavat, 5/2021. Äänikirjan lukija on suosikkini Sanna Majuri ja sen pituus on noin 14,5 tuntia. Tämä on toinen osa Backmanin dekkarisarjasta, jossa ovat päähenkilöinä Jan Leino ja Saana Havas. Ensimmäinen osa, Kun kuningas kuolee, ilmestyi viime keväänä.  Tämä uusi kirja on itsenäinen osa sarjassa ja sen voi lukea aivan hyvin, vaikka ei olisi ensimmäistä lukenutkaan.


Kolme nuorta miestä tekee dokumenttia mystisestä erakosta Helsingin Lammassaaressa. Ensin katoaa heistä yksi, sitten toinen. Kun ensiksi kadonnut löytyy kuolleena läheiseltä luonnonsuojelualueelta, poliisikin aktivoituu.
Burnoutista toipunut Saana Havas kuulee uuden kollegansa pikkuveljen kadonneen ja päättää perustaa true crime -podcastin auttaakseen etsinnöissä. Samaan aikaan rikoskomisario Jan Leino tiimeineen tutkii katoamista ja mahdollista murhaa. 
Metsästääkö joku nuoria miehiä, joiden katoamisia on totuttu pitämään onnettomuuksina?

Tässä kirjassa kuvataan mahtavasti paikkoja Helsingin synnyinsijoilla Vanhankaupunginlahdella. Siellä on niin Lammassaari kuin Kuusiluotokin, jotka piti etsiä mapsilla. Myös luontoa kuvataan mukavasti kirjassa. Parasta antia kirjassa onkin juuri paikat ja luonto. Itse dekkarin juoni ei ole niin erikoinen, mutta aivan seurattava ja jännittävä. Ihan kelpoa ajanvietettä tämäkin on.

Suosittelen tätä kirjaa kotimaisen jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

2 kommenttia:

 1. Voi että, tämänkin kyllä haluaisin lukea. Tykkäsin ensimmäisestä osasta Kun kuningas kuolee. Ilmestyy niin paljon kirjoja, jotka haluaisi lukea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paljon ilmestyy hyviä uusia kirjoja!
   Laitahan lukulistallesi!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.