lauantai 15. toukokuuta 2021

A. M. Ollikainen: Kontti

A. M. Ollikainen: Kontti, 5/2021. Äänikirjan pituus on vajaat 10 tuntia ja sen lukee Maria Jyrkäs. Tästä alkaa uusi sarja, joka kertoo komisario Paula Pihlajasta. A. M. Ollikainen -nimimerkin takana on pariskunta Aki ja Milla Ollikainen. Milla on kirjoittanut aikaisemminkin rikoskirjallisuutta ja olen lukenut esikoisteoksen, Veripailakat. Sen tapahtumat sijoittuvat Ylläksen laskettelukeskukseen.

Aki Ollikainen on julkaissut kolme romaania ja voittanut Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon 2012. Milla Ollikainen on julkaissut kolme rikosromaania ja voittanut Like Kustannuksen ja Suomen dekkariseuran Rikos kannattaa -kirjoituskilpailun 2012. Aviopari asuu kahden lapsensa kanssa Lohjalla.

Helsinkiläisen mahtisuvun mailta löytyy kontti, jonka sisällä on hukutettu ruumis. Kun komisario Paula Pihlaja alkaa tutkia tapausta, jäljet johtavat kohti sukuyrityksen vuosien takaisia liiketoimia Afrikassa.

Samaan aikaan Paulan oma elämä järkkyy: Hän on nuoruudessaan antanut vauvansa adoptoitavaksi, ja nyt parikymppinen poika saa tuomion taposta. Paulaa piinaa syyllisyys pojan kohtalosta.

Kahden ansioituneen kirjailijan yhteinen trilleri valittiin Rikos 2019 -kirjoituskilpailun voittajaksi yli 400 käsikirjoituksen joukosta.

Päätin tarttua tähän kirjaan, koska sitä on kehuttu kovasti. Lähinnä mielikuvaksi kuitenkin jäi keskinkertainen kotimainen teos. Paula Pihlajan henkilökuva jää ohueksi ja taustoista ja pojasta olisi voinut kertoa enemmänkin. Myös muista poliiseista olisi voinut kertoa enemmän. Ehkä näihin tulee lisää, kunhan sarja etenee.

Tarina kietoutuu hyväntekeväisyyttä tekevän yhtiön taustoihin ja historiaan. Oman huomionsa saa perheen adoptoima poika, jonka juuret ovat myös Afrikassa. Aivan sinne saakka ei poliisien tarvitse kuitenkaan matkustaa. Kirjassa selitetään myös mielenkiintoinen yksityiskohta, kuinka namibialaisilla kuulemma käytetään etunimenä paljon suomalaisia nimiä.

Ihan perus dekkari kyseessä ja kyllähän tämän aivan mielellään loppuun saakka kuuntelin. Tarkoitus on kyllä lukea myös sarjan seuraava osa, kunhan sellainen ilmestyy!

Suosittelen kirjaa kotimaisten dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle kolme tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tätä dekkaria odottelen kirjastosta. Tykkäsin kovasti Millan dekkarisarjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Toivottavasti pääset pian lukemaan!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.