keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Seppo Jokinen: Koskinen ja kreikkalainen kolmio

 

Seppo Jokinen: Koskinen ja kreikkalainen kolmio, 2000, äänikirjan pituus on reilut 9 tuntia ja sen lukee Ville Tiihonen. Tämä on viides osa Jokisen kirjoittamassa Komisario Koskisesta kertovassa sarjassa. Olen lukenut sarjan monta viimeisintä osaa, mutta alkupää on lukematta ja nyt olen edennyt tähän saakka.

Vihdoinkin - viidennessä seikkailussaan - komisario Koskinen on päässyt toteuttamaan hartaan ja pitkäaikaisen haaveensa: hän on purjehduslomalla Kreikan saaristossa ystävänsä ja vanhan virkaveljensä Juusosen kanssa. Lomamatka onkin totisesti tarpeen, sillä Koskisen avioliitto on seilannut vakaata kurssia karille.

Mutta vaikka tasaiset purjetuulet ja lämmin merivesi hellivätkin rikostutkijoita, ruumiit eivät jätä heitä lomallakaan rauhaan. Kreikan saaristossakin sellainen kelluu heidän venettään vastaan, ja paikallinen poliisi keksii oitis patenttisyylliset ruumiin löytäjistä. Kaksikon asemaa ei paranna ollenkaan se, että ruumis on eläessään ollut Suomen kansalainen.

Seppo Jokinen (s. 1949) on yksi Suomen suosituimmista dekkarikirjailijoista. Jokinen tunnetaan erityisesti tamperelaisesta komisario Sakari Koskisesta kertovista rikosromaaneistaan.

Tämä ei ole niin tyypillinen Koskinen-dekkari. Miehet kun ovat vieraalla maalla ja eivät voi toimia virkamerkin suojissa. Heidän tutkimuksia ei katsota hyvällä ja he ovat välillä myös epäilyksen alla. Myös käytetyt matkarahat tuovat haasteensa, kun matka tuntuu jatkuvan loputtomalta näyttävän ajan.

Mukava seurata tätäkin kirjaa ja kuvitella mieleen kauniita kreikkalaisia maisemia. Tapahtumat sijoittuvat Rhodoksen saarelle ja sen alueen paikat tulevat kirjan myötä tutuiksi. Kiva, kun kirjojen maisema on välillä muutakin, kuin Tampereen kadut!

Suosittelen tätä kirjaa kaikille dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.