torstai 27. toukokuuta 2021

Keskenjääneitä ja rikosnovelleja

 

Foley: Kutsuvieraat 5/2021. Tämä oli minusta liian lapsellinen ja pinnallinen. Samat fiilikset oli Foley edellisestäkin kirjasta, Jahti. Mutta jos pidit siitä, niin kannattaa tämäkin lukea.

Häät syrjäisellä saarella. Kuka vieraista kuolee? Herkullinen arvoitusdekkari Jahti-bestsellerin tekijältä! Tuulisella saarella Irlannin edustalla järjestetään seurapiirihäät, joista odotetaan vuoden kohokohtaa. Juhlapaikka täyttyy vanhoista ystävistä ja onnellisista perheistä, mutta myös salaisuuksista, kaunoista ja kateudesta. Hääkakkua on tuskin ehditty leikata, kun yksi vieraista löydetään murhattuna. Samaan aikaan myrsky saartaa saaren ja vieraat ovat ansassa. Jokaisella on salaisuutensa, jokaisella on motiivinsa. Kuka murhaa ja kenet murhataan?


En päässyt missään vaiheessa kirjan imuun ja päätin jättää tämänkin kesken...

Lämpötila laskee Yorkshiren nummeilla – ja ruumisluku nousee.
Peter Robinsonin taidokkaat, ylikomisario Banksin tutkimuksia seuraavat tv:stäkin tutut dekkarit ovat saavuttaneet suuren suosion niin Suomessa kuin maailmalla.
Kaksi nuorta miestä on kadonnut. Ylikomisario Banksin tutkimukset tasapainoilevat kahden eri tutkintalinjan välissä. Työ keskeytyy, kun liikenneonnettomuuteen joutuneesta rekasta löytyy teuraseläinten joukosta jotain sinne kuulumatonta – jo jokin aika sitten kuolleen ihmisen ruumis. Banks tukeutuu vaistoihinsa ja tuntee, kuinka häntä vedetään yhä syvemmälle rikosten verkkoon. Jokin vaarallinen odottaa pimeässä pääsyä ulos.
Yorkshiren nummien karunkaunis ympäristö luo oivallisen taustan älykkäille laatudekkareille, jotka lukee yhdeltä istumalta janoten lisää.
Peter Robinson (s. 1950) on kotoisin Englannista, mutta muutti 1970-luvulla Kanadaan ja asuu nykyään Torontossa. Hän käy usein vanhassa kotimaassaan ja sijoittaa rikosromaaninsa entiselle kotiseudulleen Pohjois-Englannin Yorkshireen. Banksin dekkareihin perustuva Ylikomisario Banks -tv-sarja on löytänyt faninsa myös Suomessa.

- - -

Kotimaisia rikosnovelleja:

Tykki, osa 2, Seppo Jokinen: Kapiainen

        osa 3, Jarkko Sipilä: Tuntematon mies

Rikospaikka Pasila, osa 12, Jarkko Sipilä: Petosmies pettää aina

                                osa 1, Antti Tuomainen: Penelope

                                osa 9, Christian Rönnbacka: Hautalehdon joulu

                                osa 2, Seppo Jokinen: Todistajanpalkkio

                                osa 4, Matti Rönkä: Noora

Nämä olivat sellaisia lyhyitä välipaloja, jotka ahmaisi piakisesti. En yleensä pidä tällaisista, koska ne lyhyydessään ovat liian pinnallisia. Pidän normaaleista jännäreistä, kun niissä on paljon enemmän kerrontaa ja taustoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.