Robin Cook: Shokki, 2002. Äänikirjana Celiassa ja lukijana toimii Juhani Rajalin. Tässä kirjassa keskiössä on taasen Wintage-hedelmättömyysklinikka. Edellisen kerran siitä luimme kirjassa Elämän merkit.
Tohtori Spencer Wingate kuulee hälyttäviä uutisia omistamastaan hedelmällisyysklinikasta. Uusi johtaja haalii munasolun luovuttajiksi Harvardin yliopiston naisopiskelijoita. Hän maksaa tämän kuuluisan opinahjon älypäille peräti 45 000 dollaria luovutuksesta. Se on huikea summa köyhälle opiskelijalle. Kämppäkäverukset Deborah Cochrane ja Joanne Meissner ostavat ensin asunnon Bostonin keskustasta ja lähtevät sitten vuoden löhölomalle Venetsiaan.
Mutta päättäväinen naiskaksikko ei tyydykään pelkkään rahaan. Lomalta palattuaan he haluavat tietää, minne heidän munasolunsa ovat päätyneet. Kun he pestautuvat sairaalaan väärän henkilöllisyyden turvin, he huomaavat kauhukseen, että klinikalla pääsee helposti hengestään – ja vartijat pitävät huolen, ettei todisteita jää.
Kirjassa seurataan Deborahin ja Joannen tutkimusmatkaa klinikan syövereihin. Ensin he yrittävät löytää tietoja päiväsaikaan, mutta joutuvat lopulta laittamaan peliin koko viehätysvoimansa päästäkseen tutkimaan tarkemmin vartioituja tietoja. He saavat selville mitä kammottavampia asioita ja joutuvat lopulta pakenemaan henjensä edestä. Jännitystä riittää aivan loppuun saakka. Tiivistunnelmainen jännityskirja siis kysymyksessä. Ja tämäkin kirja kestää myös uudemmat lykukerrat!
Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.