lauantai 28. marraskuuta 2020

Stina Jackson: Erämaa

 

Stina Jackson: Erämaa, julkaistu syyskuussa 2020. Äänikirjan pituus on reilut 9 tuntia ja sen lukee Pirjo Heikkilä. 

Hyytävä trilleri pohjoisruotsalaisesta kylästä, jonka rauhallisen pinnan alla kuplivat raivo ja kateus.
Liv asuu pienessä Ödesmarkin kylässä isänsä ja teini-ikäisen poikansa kanssa. Kurjistuvassa taajamassa he ovat silmiinpistävä perhe. Liv tuntee nahoissaan naapurien katseet ja asiakkaiden tuijotuksen, kun hän on töissä iltavuorossa huoltoasemalla. 
Kylällä ihmetellään, miksi Liv on jäänyt Lapin unohdettuun nurkkaan isänsä luo. Huhutaan isän omaisuudesta, siitä kuinka rikas tämä varmasti on metsäkauppojensa jälkeen. Ja kuinka helppoa riistaa perhe on. 
Yhtä tiivistunnelmainen kuin Jacksonin esikoinen Hopeatie, joka palkittiin Lasiavaimella ja nimettiin Ruotsissa vuoden parhaaksi jännäriksi.

Kirjassa seurataan Livin elämää tämän poikansa kanssa. Kun isä kuolee, elämä muuttuu. Toisaalta seurataan Liamia, joka asuu äitinsä ja tyttärensä kanssa. Kuinka tämä taiteilee perhe-elämän ja villin veljensä välissä. Ja joku osa heilläkin on Livin isän kuolemaan.

Mielenkiintoista kerrontaa pohjoisruotsalaisesta kylästä. Vähän harmaan sävyinen kirja kuitenkin oli, joten en niin viihdyttävänä pitänyt. Mutta sen verran seurattava, että jaksoin kuitenkin kuunnella yllättävään loppuun saakka. 

Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ja draaman ystäville. Annan kirjalle 3+ tähteä.


2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.