sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Rake Tähtinen: Hiljausuuteen haudattu

 

Toinen osa Tähtisen dekkarisarjassa, 2010. Juuri julkaistu äänikirjana Sagan kustantamana, jossa lukujana toimii Jarmo Mäkinen. Minä kuuntelin kirjan Celiassa, jossa äänikirjan pituus on reilut 9 tuntia.

Komisaario Petri Petäjämäki tutkii rikoksia ja yrittää viettää aikaa tyttärensä kanssa. Myös ystävyys syvenee edellisessä osassa alkaneessa suhteessa. Myös sukellusharrastusta hän pääsee hyödyntämään tässä kirjassa työn ohessa.

Vanhempi mies katoaa ja pian löytyy rannan lähistöltä pää ruhjottuna. Myös toinen mies katoaa, vaikkakin vaimo ei paljoa ihmettele, kun miehellä on ollut tapana viettää aikaa ryyppyreissuillaan. Tyhjänä kiveen koliseva vene kuitenkin herättää poliisien mielenkiinnon.

Petäjämäen entinen vaimo lähteen uuden kumppaninsa kanssa etelään ja isä saa tyttärensä luokseen koko viikoksi. Siinäkin on omat haasteensa, kun iso tapaus töissä vaatii huomiota. Myös tyttären monet iltaharrastukset aiheuttavat huolta.

Ujon suomalaismiehen tapaan Petäjämäen on vaikea ilmaista kiinnostustaan Anna-Maria kohtaan, mutta onneksi hän saa laitettua viestejä ja välillä soiteltua tälle, keksimällä asiaa milloin mistäkin. Suhteen etenemistä on myös mukava seurata.

Rainer "Rake" Tähtinen on suomalainen kirjailija, mainostoimittaja ja graafikko. Hän toiminut myös päätoimittajana, kolumnistina ja kaupunginvaltuutettuna. Tähtisen tuotantoon kuuluu muun muassa novelleja ja Petäjämäki-dekkarisarja.

Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle neljä tähteä.

2 kommenttia:

  1. Näistä Rake Tähtisen kirjoista myös minä tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivassa suhteessa kaikkea mukavaa näissä on!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.