lauantai 21. marraskuuta 2020

Lee & Andrew Child: Salaliitto

 


Lee ja Andrew Child: Salaliitto. Julkaistu syksyllä 2020 myös äänikirjana. Julkaisija Karisto ja äänikirjan lukijana toimii Simo Häkli. Hänkin on hyvä lukija. Uudelleen äänikirjoina julkaistut Childin on pääosin lukenut suosikkini Aku Laitinen, kuten luki edellisenkin Kuilun partaalla

Tammikuussa 2020 Jack Reacher -fanit kuulivat ilouutisen: Jack Reacherin tarina ei pääty, vaikka kirjailija Lee Child vetäytyykin sivummalle. Lee uskoo vaativan tehtävän sarjan jatkamisesta pikkuveljelleen Andrew Grantille, joka julkaisee sarjaa kirjailijanimellä Andrew Child. Omalla nimellään Grant hän on kirjoittanut yhdeksän suosittua jännitysromaania, joita on käännetty italiaksi ja tšekiksi. Salaliitto on ensimmäinen veljesten yhdessä kirjoittama Jack Reacher -jännäri. Suomennos ilmestyy lokakuun lopulla yhtä aikaa alkuteoksen kanssa.

Kirjan alkuasetelmat ovat tutun tyyliset: Racher saapuu pieneen kaupunkiin ja joutuu jonkin keskelle. Tässä tapauksessa harmittoman näköistä miestä ollaan sieppaamassa autoon ammattimaisesti ja tämän Racher estää ja päätyy putkaan. Jotain outoa on tekeillä kaupungissa ja hän joutuu tekemisiin kyber-rikollisten kanssa. Racher ei sentään itse ryhdy hakkeriksi, vaan hoitelee fyysisemmän puolen. Tuttuun tapaansa. Iskuja jaellaan, mutta hyvän asian puolesta.

Kirjassa on todella paljon henkilöitä ja asiaa. On kyber-rikollisten lisäksi vaalivakoilua, natseja ja venäläisiä muiden muassa. Ainakin äänikirjassa meni jo nimet sekaisin ja oli vaikea pysyä kärryillä, että kuka oli kuka ja kenenkin puolella. Ehkä uusinta kuuntelu auttaisi tässä asiassa. Se kyllä on tarkoitus tehdäkin jossain vaiheessa. 

Kirja on vanhaa kunnon Jack Racheria ja suosittelen kaikille niiden ystäville. Itse annan kirjalle 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.