tiistai 17. marraskuuta 2020

Ann Cleeves: Kylmä maa


Ann Cleeves: Kylmä maa, äänikirjan pituus on reilut 10 tuntia ja lukijana toimii Panu Vauhkonen. Juuri julkaistu. Pidän kovasti tästä Cleevesin Shetlanti-sarjasta ja sen henkilöistä. Cleeves kirjoittaa myös Vera Standhope-sarjaa, joka ei ole aivan yhtä hyvä. Molemmista on tehty myös tv-sarja, joka on näkynyt myös Suomessa. Itse en ole sitä katsonut.Kylmä maa on Shetlanti-dekkarisarjan seitsemäs osa. 

Maanvyöry hautajaisten aikana saa pienen kylän kaaokseen. Kun romahtaneesta mökistä löytyy kuollut nainen, tutkimukset alkavat. Teitä on vielä poikki, kun Perez ystävineen alkavat tutkia tapausta. Pian ilmenee, ettei nainen ole saarelaisia, eikä tämä kuollut maanvyöryssä. Pian myös Perezin naisesimies mantereelta saapuu paikalle.


Perezilla on Cassie huollettavanaan ja arki rullaa, kun onneksi lapsenhoitoon löytyy apua naapureita tutkimuksen tiimellyksessä. Esimiesnaisensa suhteen Perez on avuttomampi. Hän tuntee jotain tätä kohtaan, mutta ei uskalla tehdä aloitetta. Mukava seurata tätä "pariskuntaa". Näitä kirjoja lukiessa pitää aina klikkailla mapsista saaret kartalle ja katsella paikkoja. Kiehtovaa, mutta ankaraa maastoa!

Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.