tiistai 24. marraskuuta 2020

Lisa Jewell: Askel jonka otat

 

Lisa Jewell: Askel jonka otat, syksyn uutuus 2020. Äänikirjan lukijana toimii suosikkini Krista Putkonen-Örn ja sen pituus on noin 11,5 tuntia. Tämä on Jewellin kolmas suomennos. 

Brittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on kansainvälinen menestyskirjailija, jonka teoksia on käännetty kymmenille kielille ja myyty lähes viisi miljoonaa kappaletta yksinomaan englanninkielisessä maailmassa. Jewell on samastuttavien henkilöiden, mutkikkaiden juonikuvioiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Hänen ensimmäinen psykologinen jännitysromaaninsa Sitten hän oli poissa meni suoraan Englannin listaykköseksi. Löysin sinut addiktoi lukijoita henkilövetoisine yllätyskäänteineen. Joka askel jonka otat on Jewellin 16. teos. Myös viihdekirjoistaan tunnettu Jewell on julkaissut jo parikymmentä romaania. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.

Hyvämaineisella asuinalueella etelä-Englannissa tapahtuu. Suosittu rehtori muuttaa kadulle ja nuoremmat naiset hullaantuvat häneen. (Itse kyllä ihmettelen, mitä kaikki näkevät tässä keski-ikäisessä mahakkaassa miehessä.) Vastikään avioituneen Joeyen mies haaveilee lapsen hankkimisesta, kun taas tämän vaimo haaveilee naapurin rehtorista. 

Rehtorin poika taasen on kyttääjä, joka tarkkailee naapuriensa toimia. Naapurustossa asuu myös rehtorin koulua käyvä nuori, jonka äidillä on ongelmia. Missä nämä ovat nähneet rehtorin ennen ja mistä tätä oikein siinä yhteydessä syytettiin

Kirjan tarina on hyvin moniulotteinen, mutta henkilöitä ei onneksi ole liikaa. Jopa minä pystyin muistamaan kaikki ja pysymään kirjan kärryillä. Ja jännitystähän riitti aivan loppuun saakka. Kirjassa seurataan muutamaa juonenkulkua, jotka liittyvät mukavasti toisiinsa. Välillä on otteita poliisiraporteista, jotka valottavat tulevista tapahtumista.

Tätä kirjaa verrataan mm. Nainen ikkunassa -kirjaan, mutta tässä ei todellakaan alkoholilla tai lääkkeillä ole osaa. Ja mielisairauskin on vain sivuosassa. Periaatteessa henkilöt ovat uskottavia, joskin rehtorin yleton charmi hieman ihmetyttää. Kelpo viihdettä kuitenkin tämä on ja viihdyin tämän parissa.

Suosittelen kirjaa jännärien ystäville ja annan kirjalle 4,5 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Illalla aloitin ja pääsin muutaman sivun eteenpäin. Tänään jatkan.
    Olen tavannut charmikkaita ihmisiä. Usko pois heitä löytyy elävästäkin elämästä.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.