sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Rake Tähtinen: Tapettu illuusio


Rake Tähtinen: Tapettu illuusio, 2011. Äänikirjan julkaisuja on Saga ja sen lukee Jarmo Mäkinen. Äänikirjan pituus on reilut 9 tuntia. 

Kesähelle piinaa rikoskomisario Petri Petäjämäkeä. Ravintolayrittäjä Tugrul Ereneriä piinaa kiusaaja. Samaan aikaan paikallislehden toimittaja Carita Appelgren haluaa lopettaa avioliiton ulkopuolisen suhteen esimieheensä, joka ei kaihda keinoja naisen pään kääntämiseksi totuttuun komentoon.
Kaupungissa yhteisön valtakuviot etenevät omaa rataansa, kunnes yksi on joukosta poissa.
Asunnonvaihtoa kaavaileva ja uutta vakavaa parisuhdetta aloitteleva Petäjämäki kollegoineen joutuu keskelle järkyttäviä tapahtumia, jotka näyttävät vuoroin erillisiltä ja vuoroin toisiinsa linkittyviltä rikoksilta.
Mikä yhteys tähän kaikkeen on Sachsenhausenin keskitysleirin vuoden 1943 tapahtumilla?

Tässä sarjassa on mukava seurata Petri Petäjämäen ja Anna-Marin seurustelua ja tämän kirjan osalta asuntokauppaa. Eteneekö yhteisen kodin hankita ja miten. Siinä sivussa seurataan turkkilaiseen kebab-ravintolaan tehtyä iskua sekä tämän omistajan saunan tuhopolttoa. Kun paikallislehden päätoimittaja kuolee, on töitä poliiseilla enemmän kuin riittävästi.

Ainut negatiivinen asia tässä kirjassa on tarinanjuonne keskitysleiriltä. Todella vastenmielistä kuunneltavaa!

Suosittelen kirjaa kuitenkin kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

Rainer "Rake" Tähtinen on suomalainen kirjailija, mainostoimittaja ja graafikko. Hän toiminut myös päätoimittajana, kolumnistina ja kaupunginvaltuutettuna. Tähtisen tuotantoon kuuluu muun muassa novelleja ja Petäjämäki-dekkarisarja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.