torstai 19. marraskuuta 2020

Hans Rosenfelt: Surman susi


Hans Rosenfelt: Surman susi. Syksyn 2020 uutuus. Äänikirjan pituus on noin 12,5 tuntia ja sen lukee Veera Kiiskinen. Aiemmin Hans kirjoitti dekkareita yhdessä Michael Hjorthin kanssa, Sebastian Bergman -sarjaa. Pidin kovasti tästä sarjasta ja odotan myös siihen jatkoa. Tämä kirja on hyvä uusi aluevaltaus ja saapa nähdä tuleeko tähänkin jatkoa!

Armoton kilpajuoksu Suomen ja Ruotsin rajalla. Sillan käsikirjoittajan uutuus on maailmanlaajuinen trilleritapaus! Metsästä löytyy kuollut susi vatsassaan ihmisen jäännöksiä. Kuka uhri on? Tapausta selvittämään ryhtyy keski-ikäinen poliisi Hanna, jota yksityiselämän sotkut painavat. Alkaa näyttää siltä, että uhrilla on kytköksiä huumemafioihin. Tämä jätti taakseen lukuisia ruumiita ennenkuin kohtasi oman loppunsa. Pian Hanna huomaa, ettei ole ainoa, joka on tappajan jäljillä. 

Kirjassa sattuu ja tapahtuu paljon. Suden vatsasta löytyneen miehen jäljiltä on jäänyt tavaraa, jota venäläinen Katja lähtee hakemaan takaisin. Tavaran löytäneellä pariskunnalla on myös omat suunnitelmansa. Myös entisella vangilla UV:llä on sormensa pelissä, kun hän tarvitsee rahaa sairaan lapsensa hoitamiseen.

Tätä kaikkea tutkii Hanna, jolla on omat ongelmansa miehensä kanssa. Tästä suhteesta valoittuu pikkuhiljaa uusia asioita. Hanna on kuitenkin tavallinen ja suhteellisen kunnollinen nainen ja mukava päähenkilö uuteen kirjaan. Tapahtumat sijoittuvat mukavasti Haaparannan ympäristöön ja niitäkin on mukava seurata. Kirjassa kyllä kuolee paljon ihmisiä ja aivan herkimmille en tätä suosittele. Mutta muuten jännityksen ystäville hyvin viihdyttävää luettavaa.

Annan tälle kirjalle neljä tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.