lauantai 31. elokuuta 2024

Elokuun luetut


Elokuussa luin yhteensä 52 kirjaa, kaikki kuunneltuina äänikirjoina. Ennatys kuukausi siis kyseessä. Yhtä lukuunottamatta kaikki kirjat olivat aivan kunnon mittaisia kirjoja. Elokuussa oli myös kaksi maratoonia

Kuukauden paras kirja oli viidellä tähdellä seuraava kirja:

Sitten kuukauteen mahtui muutama 5- tähden kirja seuraavasti:

Lisäksi hyviä 4,5 tähden kirjoja oli runsasti:

Loput kuukauden kirjat tästä:

Outi Pakkanen: Hinnalla millä hyvänsä

 

Tämä kirja on ilmestynyt vuonna 2005 ja sen kustantaja on Otava. Ääikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 10 tuntia. Pakkasen kirjat tästä linkistä
*
Parmankinkkurullia, juorupalstajulkisuutta ja outo kuolemantapaus.
Pitäisikö lähettää juorulehteen seksikäs kuva itsestään vai ilmoittautua seuraavalle Idols-kierrokselle? Viisitoistavuotiaat Piritta ja Hannamai pohtivat, miten päästä loistamaan lehtien palstoille.
Piritta haluaa sitä paitsi päästä eroon inhottavasta, äidin hurmanneesta opettajasta. Sitten Hannamai väittää, että sama opettaja on ahdistellut häntä. Onko syytteissä perää vai pyörittääkö julkisuudenkipeä koulutyttö miehiä mielensä mukaan? Outo kuolemantapaus muuttaa kaiken vielä kauheammaksi.
Kaiken keskellä Anna Laine valmistaa parmankinkkurullia ja kreikkalaista kanapataa eräälle, joka tarvitsee lohdutusta.
*
En nyt niin välittänyt tästä kirjasta, annan sille 3 tähteä.

Ann Cleeves: Sininen sarastus

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2010 ja sen kustantaja on Karisto. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on reilut 10 tuntia. Cleevesin kirjat tästä linkistä.  Tämä kirja on 4. osa Shetlannin saarille sijoittuvassa sarjassa. 
*
Komisario Jimmy Perez on vierailulla kotisaarellaan morsiamensa kanssa, kun nainen löytyy kuolleena linnunhöyheniä hiuksissaan. Uhri on kuuluisa ornitologi ja saaren lintuaseman emäntä. Perez ryhtyy tutkimaan murhaa – yksin, sillä syysmyrskyt eristävät saaren muusta maailmasta.
Veneet pysyvät laiturissa. Koneet eivät nouse ilmaan. Kun tapahtuu toinen murha, ilmapiiri lintusaarella alkaa muuttua pahaenteiseksi. Sininen sarastus on laadukas perinteinen murhamysteeri, jossa pahaenteinen tunnelma kasvaa asteittain kohti täysin odottamatonta loppuratkaisua.
Sininen sarastus on Ann Cleevesin Shetlanti-sarjan neljäs osa.
*
Myrsky riehuu ja ihmiset ovat loukussa saarella ja pian löytyy nainen kuolleena. Perez on paikalla ja ryhtyy yksin tutkimaan epäilyttävää kuolemaa. Samallan hän viettä Franin kanssa kihlajaisia. Kiva kirja, suosittelen lämpimästi. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

perjantai 30. elokuuta 2024

Peter James: Totuuden kirous

 


Tämä kirja on ilmestynyt vuonna 2020 ja sen kustantaja on Minerva. Äänikirjan pituus on reilut 19 tuntia. Kuuntelin toista kertaa nyt tämän kirjan ja alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. Peter Jamesin kaikki kirjat tästä linkistä
*
Johnin ja Susanin elämässä asiat eivät voisi olla paremmin. Rakkaus kukoistaa, Johnin yritys menestyy ja pariskunta on juuri muuttanut unelmiensa taloon.
Kaikki on täydellistä, kunnes odottamaton taloudellinen takaisku ajaa heidät vararikon partaalle. Heillä on 30 päivää aikaa löytää jostain 1,5 miljoonaa puntaa, tai niin yritys kuin uusi kotikin ovat mennyttä.
Aivan yllättäen apuaan tarjoaa salaperäinen sveitsiläinen pankkiiri Emil Sarotzini.
Rahat ovat Susanin ja Johnin ulottuvilla, mutta niiden hinta ravisuttaa heidän avioliittonsa perustuksia. Sarozini haluaa Susanin ryhtyvän sijaissynnyttäjäksi omalle lapselleen.
Peläten menettävänsä kaiken, minkä eteen ovat työskennelleet, John ja Susan suostuvat sopimukseen. Tietämättöminä sen kauhistuttavista seurauksista.
Kuka Sarotzini todellisuudessa on ja mistä ovat peräisin hänen yli-inhimilliset voimansa?
Susanin raskaus on vaikea ja tuskallinen, mutta vielä pahempaa on tulossa. Kauhunsa keskelläkin hän on kuitenkin päättänyt suojella syntymätöntä lastaan viimeiseen saakka.
*
Ensimmäisellä lukukerralla pidin todella paljon tästä kirjasta ja päätin lukea sen pian uudestaan. Tällä kerralla vähän vaivasi kirjan pituus. Painetussakin kirjassa on 531 sivua! 

James Patterson: Pelon piiloleikki


Tämä kirja on julkaistu alaunperin englanniksi vuonna 1996 ja suomeksi 2000 WSOY:n kustantamana. Nyt se on luettu äänikirjana Saga Egmontin toimesta. Äänikirjan pituus on vajaat 9 tuntia ja sen lukee Johanna Kokko. Tämä on yksinäinen kirja, Patterson on kirjoittanut Alex Crossista kertovaa sarjaa sekä Naisten murhakerho -sarjaa. Kuunnellut kirjailijan kirjat tästä linkistä. 
*
Kuuluisuus jättää jälkeensä murhien vanan.

Maggie Bradfordin ensimmäinen aviomies Phillip on päällisin puolin jokaisen äidin unelmavävy. Mutta Maggie tietää miehensä pimeän puolen, joka on vaaraksi sekä hänelle että heidän tyttärelleen Jennielle. Painajaismaisessa hetkessä Maggie joutuu ampumaan Phillipin ennen kuin mies tappaa hänet.

Kymmenen vuotta myöhemmin Maggien toinen aviomies, hurmaava jalkapalloilija ja elokuvatähti Will Shepherd kuolee, ja laulajanuransa huipulla oleva Maggie on jälleen syytettynä murhasta. Julkisuuden tähtiparin tragedia nostattaa huhumyllyn, ja Maggie saa maineen kumppaninsa surmaavana mustana leskenä. Kukaan ei kuitenkaan tiedä totuutta Maggien ja Willin avioliitosta – tai Will Shepherdistä ylipäätään…

Pelon piiloleikki on piinaava trilleri, jonka juonenkäänteet ja tiivis tunnelma eivät päästä otteestaan.

Yhdysvaltalainen James Patterson (s. 1947) on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä jännityskirjailijoista. Hänen kirjojaan on myyty yli 400 miljoonaa kappaletta. Patterson on Guinness World Record -listalla eniten #1 New York Times -bestsellersijoituksia keränneenä kirjailijana.
*
Vähän tylsä kirja, ei niin jännittävä kuin Pattersonin kirjat yleensä. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

 

torstai 29. elokuuta 2024

Nora Niemi: Niemi: Elämä uusiksi

 

Tämä kirja lienee julkaistu kuten tuossa sanotaa, aiemmin. Äänikirjan pituus on 4,5 tuntia ja Laura Hänninen. Nimen luetut kirjat tästä linkistä
*
Sanni on nuori nainen, joka on totaalisen kyllästynyt elämäänsä. Työ viestintätoimistossa vie mehut, ja päivät kuluvat kuin usvassa. Iltaisin Sanni ei jaksa tehdä muuta kuin mutustella sipsejä ja suklaapatukoita. Kaukaisissa haaveissaan Sanni ei ole enää yksin, vaan hänellä on puoliso ja perhe. Kun naapurin mummo luulee Sannin olevan raskaana ja alkaneen itselliseksi äidiksi, Sannille riittää. Hän päättää pistää elämänsä remonttiin! Vaan mitä elämäntaparemontista mahtaakaan seurata? Löytyykö rinnalle rakkaus, jota Sanni niin kovasti kaipaa?
Elämä uusiksi on hyväntuulinen chick lit -romaani, josta ei puutu rakkautta tai kommelluksia.
Niina Mero tunnetaan romaaneistaan Englantilainen romanssi ja Romanssin sankari. Hän on kirjoittanut Nora Niemi -nimellä romanttisia pienoisromaaneja, jotka on julkaistu vuosina 2008-2018.
*
Kiva lukea välillä näitä kevyitä ja lyhyitä kirjoja. Tunnelma on mukava ja asiat rullaa eteenpäin. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

#tobereadtag - näitä lukisin... Vol 2

 Vastakohta edelliseen haasteeseen on tämä, jonka tein kesällä 2020 ja tästä näkee mahdolliset muutokset.

1. Klassikko, jonka aiot lukea


    Waltari: Sinuhe egyptiläinen. Vaikka vastasin edellisessä haasteessa, että tämä on liian pitkä, noin 40 tuntia, aion sen kuitenkin joskus kuunnella. Vaikka silleen muiden ohessa, tai vaikka jossain erityisessä tilanteessa. Pidän niin paljon elokuvasta, että tuskin kirja on huonompi!

Heh, vieläkin tämä klassikko lukematta. Saa nähdä onnistuuko milloin!


2. Kirja, jonka arvot koet itsellesi läheisiksi


    Raamattu. 

Olen lukemassa tätä kokonaan ja vielä ihan vähän on kesken... Onneksi on äänikirjana tämäkin. 


3. Sopivan pituinen kirja


    Tähtinen: Musta joulu. Minusta noin 8 tuntia on hyvän mittainen kirja. Yli kymmentuntisen kirjan pitää olla jo tosi hyvä, että sitä jaksaa kuunnella. Sellainen lienee seuraavana lukulistallani oleva Preston & Childin uusin, Valkoinen tuli, 14,5 tuntia.

Joo o, kompaan edelleekin,  että noi 8-10 tuntiset kirjat ovat parhaita. 


4. Kirja sellaisesta genrestä, jota tykkäät lukea


    Åberg: Virus 6 osa ilmestyy pian ja olen innostunut nyt dekkareiden lisäksi myös dystopiaa ja muuta vastaavaa. Suomalaisista dekkarikokeiluista sain taas tarpeekseni ja pysyttäydyn vastaisuudessa hyväksi havaituissa sarjoissa/ kirjailijoissa.

No joo, tuo on kyllä hyvä sarja, nykyään menee enemmän dekkareita ja sitten rakkausromaaneja. 


5. Suosittu kirja, josta olet kiinnostunut


    Tämäpä olikin vaikea kohta. Olen yleensä lukenut kirjat, jotka kiinnostavat. Tänä kesänä kuuntelin joitain suosittuja kirjoja ja jouduin pettymään. Lähinnä tulee mieleen Bauerin Katkeamispiste, jota odottelen äänikirjaksi.

Jaa a, ei nyt tule mitään mieleen, Arttu Tuomisen kirjoista paljon puhuttu ja ne olen lukenut ja tykännyt. 


6. Kirja, jonka aiot lukea loppuun asti (vaikka se olisi kertaalleen jäänyt kesken)


    Coben: Verenperintö, joka on varsinainen hyllynlämmittäjä noin digitaalisessa muodossa. Alun jälkeen se jäi viime talvena kesken, mutta tarkoitus olisi jossain vaiheessa se kuitenkin saada kuunneltua loppuun...

 Vieläkin tämä lukematta, saapa nähdä miten käy!


7. Kirja, jonka toivoisit jo lukeneesi

    Kauppinen: Monimuotoisuus vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta, mutta jostain syystä tietokirjallisuuten en vain jaksa samalla tavalla keskittyä. 

Tämä kirja jäänyt täysin pimentoon. Yhden luontokirjan luin silloin syksyllä 2020. 


8. Kirja, joka on ollut lukulistallasi/hyllyssäsi vuosia, ja jonka aiot pian lukea

    Cook: Myrkky, jostain syystä tämä roikkui piekään lukulistallani, kunnes aloitin kuuntelemalla etenemään Cookit alusta. Pian olisi siis tämä vuorossa. Näitä olen lukenut useita kertoja eri elämän vaiheessa ja aina toimii!

Myrkyn olen lukenut ja pisimpään nyt on roikkunut se Sinuhe egypriläinen...


#nottobereadtag Vol. 2

  Tein kesällä 2020 tämänkin haasteen ja teen  sen nyt uudelleen. Verrataanpas vanhoja vastauksia!

Kiitos kirjaimia-blogi muistutuksesta! 


1. Klassikko, jota et usko lukevasi

Häräntappoase

En kertakaikkiaan ihastunut puhetyyliseen kerrontaan. Ei sovi minulle.

Heh, edelleen samaa mieltä!


2. Kirja, joka ei sovi yhteen arvojesi kanssa

Tähän ei nyt tule mieleen mitään, kun en ole sellaisiin juuri törmännyt..


3. Liian pitkä kirja

Edelleen Sinuhe Egyptiläinen, oli jo lukulistallani kesällä, mutten kyennyt alkua pitemmälle. Tykkään kyllä elokuvasta!


4. Kirja sellaisesta genrestä, jota et yleensä tykkää lukea

Rudberg: Salainen koodi

Yritän välttää sota-ajan kirjoja, mutta tässä houkutteli nimenomaan kirjailija ja tämän kirjan tapa suunnata asiaan. Ja yllätys, pidin kovasti tästä kirjasta.

Tämä koko sarja edelleen miellyttää ja olen ne lukenut useamman kerran. 


5. Suosittu kirja, josta et ole kiinnostunut

Reijo Mäki, Ilkka Remes

En yleensäkään mahdottomasti innostu kotimaisesta kirjallisuudeta ja ylessivistyksen vuoksi olen yhden Mäenkin kirjan lukenut ja kiitos ei näille.

Joo o, edellenkään en noista välitä...


6. Kirja, jota et lukenut tai tule lukemaan loppuun asti

Coben Harlan: Verenperintö

Jotenkin tämä teema tuntui todella ahdistavalta. Tätä kirjaa on kuitenkin kehuttu kovasti ja olen pitänyt aikaisemmista Harlanin kirjoista, mutta tätä siirtelen lukulistallani vain koko ajan eteenpäin ja eteenpäin...

Edelleen tämä on lukematta ja en usko lukevani


7. Kirja, jonka toivoisit jättäneesi lukematta

Nora Roberts: Puhelintyttömurhat

Komppaan Lauraa, tämä oli tylsä näin vastikään luetuista.


8. Kirja, joka on ollut lukulistallasi/hyllyssäsi vuosia, mutta jota et ole vieläkään lukenut

James Patterson, Alex. Englanninkielinen kirja ja jäi lukematta kun siirryin äänikirjoihin. 


keskiviikko 28. elokuuta 2024

Mari Jungstedt: Viimeinen näytös


Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2015 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 9 tuntia. Kirjailijan kirjat tästä linkistä
*
Yli 3 miljoonaa myytyä kirjaa Ruotsissa, 200 000 Suomessa. Gotlannin murhakuningatar valloittaa lukijat myös meillä!
Visbyssä vuosittain pidettävän yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman, Almedal-viikon, keskeyttää murha. Ruotsalaislehden ärhäkkä keskustelutoimittaja Erika Malm löytyy kuolleena hotellihuoneestaan. Tutkinnassa paljastuu sekä viitteitä salaisesta suhteesta että uusnatsien uhkailukirjeitä.
Paikallisen rikospoliisin komisario Anders Knutas ja hänen kollegansa Karin Jacobsson tutkivat tapausta, mutta heille tuottaa päänvaivaa myös heidän oma keskinäinen suhteensa. Myös toimittaja Johan Berg tekee jälleen omia tutkimuksiaan tapauksesta.
*
Vihdoin viimein poliisit saa kiinni aiemmin kadonneen murhaajan ja päätyvät Kanarialle. Samalla myös Gotlannissa on tutkittavaa. Johan miettii muuttoa Tukholmaan ja Knutas kipuilee avioeron kourissa. Hyvä kirja tämäkin, suosittelen. Annan kiralle 4+ tähteä. 

 

tiistai 27. elokuuta 2024

Nora Roberts: Rakkauden kynnyksellä

 

Tämä kirja on vuodelta 2013 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan kuutenlin Celiassa ja sen pituus on noin reilut 11 tuntia. Robertsin kirjat tästä linkistä. Tämä kirja on jatkoa romaaniin Avaimet onneen. 
*
Nora Robertsin hurmaava Majatalo-sarja jatkuu. Miten käy kontrollifriikin komistuksen, kun tielle osuu räväkkä ja punatukkainen lapsuudenystävä?
Montgomeryn veljessarjan keskimmäinen Owen on perheen moottori, listojen laatija ja väsymätön organisoija, jolta ei jää mikään yksityiskohta huomaamatta. Perheen kunnostaessa vanhaa hotellia pienessä Boonsboron kaupungissa Owen huolehtii aikatauluista ja pitää veljensä tiukassa kurissa. Ainoa asia, jota Owen ei ole etukäteen suunnitellut, on Avery MacTavish. Hotellia vastapäätä olevan ravintolan omistaja, räväkkä punapää Avery on aina ollut Owenin ystävä – jopa ensimmäinen tyttöystävä, jolle Owen antoi rihkamasormuksen kuusivuotiaana. Kun ystävyys pikkuhiljaa muuttuu joksikin muuksi, Owenin täytyy tarttua hetkeen ainaisen suunnittelun sijaan. Ehkäpä joskus se ihan ensimmäinen lapsuuden ihastus voi olla se oikea…
Nora Robertsin ihanan Majatalo-sarjan toinen osa on täynnä romantiikkaa ja huumoria pittoreskin pikkukaupungin sydämessä.
*
Vähän turha kirja, en oikein jaksanut innostua. Suosittelen kuitenkin romantiikan ystäville. Annan tälle kirjalle 3- tähteä. 

Karin Slaughter: Merkitty

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2006. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on reilut 18 tuntia. Tämä on 4. osa yhdysvaltalaista sarjaa
*
Uneliaan Heartsdalen pikkukaupungin poliisiasemalla käynnistyy hurja panttivankidraama, jonka keskelle kaupungin patologi ja lastenlääkäri Sara Linton sattumalta joutuu. Kaupungin poliisipäällikkö ja Saran miesystävä Jeffrey Tolliver loukkaantuu tulituksessa pahasti, useita poliiseita kuolee ja joukko lapsia joutuu hengenvaaraan. Samana päivänä sairaslomalta palaavan etsivä Lena Adamsin on heti kohdattava poliisin pahin painajainen.

Merkitty on Karin Slaughterin menestyneen trillerisarjan neljäs osa, jossa Sara Linton joutuu imaistuksi mukaan Jeffreyn menneisyyteen liittyviin vaarallisiin tapahtumiin samalla kun Jeffrey kamppailee hengestään.
*
Kirjassa seurataan kahta juonenkulkua, toinen on polisiaseman hyökkäys, toinen on Saran ja Jeffreyn aikaisemmat kokemukset. Kappaleissa ei erikseen kerrota kummasta aiheesta on kyse ja niitä on varsinkin aluksi vaikea seurata. Mutta aivan hyvä kirja on kysessä ja tärkeä osa sarjaa. Suosittelen! Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

maanantai 26. elokuuta 2024

Elokuun lukumaraton - VALMIS

 

Jossain instan puolella bongasin viikolopun lukumaratonin ja päätin siihen taasen osallistua. Se alkaa siis jo huomenna ja kestää sunnuntaihin saakka. Vedän koko viikonlopun maratonia ja tähän postaukseen päivitty lukutunnelmat.

Lukulistallani loppu viikolle on mm. seuraavat kirjat:

Cleeves: Punaista tomua 1h

Slaughter: Piinattu         6,5h

Pakkanen: Yön yli 4h

Börjlind: Musta aamunkoitto     6h

Malmstedt: Enelimetsä         4h

Rudberg: Kuuden metrin syvyydessä     3,5h

Fitzek: Ikkunapaikka 7A     4h

YHTEENSÄ                        29 h

Aloitin maratonin puoli yhden maissa perjantaina ja kuuntelin Cleevesin loppuun eli noin tunnin, sitten jatkoin Slaughterin parissa. Myöhään illalla sain kirjan valmiiksi ja yöllä jatkoin Pakkasen parissa.

Sain Pakkasen valmiiksi ja lauantai-aamuna aloitin Börjlindin kirjan. Yöllä sain sen valmiiksi ja aamulla jatkoin Malmstedtin parissa. Iltapäivällä sain sen valmiiksi ja aloitin Rudbergin kirjan. Illalla sain sen valmiiksi ja aloitin Fitzekin kirja, josta pidin ekalla lukukerrallaan tosi paljon. Luin kirjaan muutamn tunnin illalla ja lukumaraton päättyi. 

Sebastian Fitzek: Ikkunapaikka 7A. Vol 2


Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2021 ja sen kustantaja on Bazar. Äänikirjan pituus on reilut 10 tuntia ja sen lukee Ville Tiihonen. Tämä on toinen kerta kun luen tämän jännärin ja alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. Fitzekin kirjat tästä linkistä
*
Istu alas ja kiinnitä turvavyösi.
Sebastian Fitzekin Ikkunapaikka 7A on lentokoneeseen sijoittuva hyytävä trilleri miehestä, joka joutuu tekemään elämänsä pirullisimman valinnan.
Psykiatri Mats Krüger tietää, että hänen piinaava lentopelkonsa on täysin irrationaalinen. Hän tietää, että lentäminen on yhdeksäntoista kertaa autolla ajamista turvallisempaa. Hän tietää myös, että onnettomuuden sattuessa on tilastollisesti todennäköisintä menehtyä, mikäli istuu paikalla 7A. Tästä syystä Krüger varaa itselleen myös ylimääräisen paikan 7A ja jättää sen tyhjäksi joutuessaan lentämään ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneen vuoteen. Jos kukaan ei istu paikalla, uskoo Krüger lennonkin sujuvan ongelmitta.
Lentokoneen noustua ilmaan Krüger saa kuitenkin hermoja raastavan puhelun. Joku on kidnapannut hänen raskaana olevan tyttärensä ja uhkaa tappaa tämän, ellei Krüger kaappaa konetta ja pakota sitä maahansyöksyyn surmaten kaikki lennolla olijat. Kun kone lähestyy hiljalleen määränpäätään, Mats Krüger joutuu tekemään mahdottoman valinnan.
Jännityksen mestari Sebastian Fitzek tempaisee trillerissä Ikkunapaikka 7A lukijan kilometrien korkeuteen lennolle, jolta selviämisestä ei ole takeita.
Sebastian Fitzek (s. 1971) on Saksan kaikkien aikojen menestynein ja lukuisia kirjallisuuspalkintoja niittänyt jännityskirjailija. Hänen kirjansa löytyvät vuosi toisensa perään myydyimpien kirjojen listan kärkipäästä. Fitzekin kirjoja on myyty yli 13 miljoonaa kappaletta 36 maassa. Bazar on julkaissut häneltä suomennettuina teokset Potilas, Matkustaja 23, Ikkunapaikka 7A, Terapia, Sielunmurskaaja ja Soittolista. Marraskuussa 2023 ilmestyy suomeksi Unissakävelijä ja keväällä 2024 Peili.
*
Tämä on aika rankka kirja, kun raskaana oleva nainen kaapataan ja hän joutuu synnyttämään yksin. Toisaalta lentokone on kaapattu ja siinä on oma tragediansa. Suosittelen jännityksen ystäville. Annan tällä kertaa tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

 

sunnuntai 25. elokuuta 2024

Denise Rudberg: Kuuden metrin syvyydessä. Vol. 2

 


Tämä kirja on julkaistu vuonna 2020 ja sen kustantaja on Into. Äänikirjan pituus on noin 8 tuntia. Tämä on toinen kerta, kun luen tämän kirjan. Alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. Rudbergin kirjat tästä linkistä
*
”Denise Rudberg on oiva viihteellisten dekkarien luoja. Mariannen intohimoina ovat murhien lisäksi valkoinen tryffelinougat, sudokut ja viini.” - Ilta-Sanomat
Tukholma on peittynyt jään alle, ja kylmä tuuli puhaltaa keskustan kaduilla. Ruotsin kulttuurieliitti on kerääntynyt oopperatalolle, missä käynnistyy kohutun oopperan maailmanensi-ilta. Luvassa on paitsi kultaa ja kimallusta myös perin kiusallisia paljastuksia tosielämästä.
Oopperan luonut Kaavermanin pariskunta katoaa pian jälkiä jättämättä. Mediassa roihahtaa spekulointi pariskunnan kohtalosta, ja tapauksen selvittelyyn tempautuu mukaan myös terävä ja kokenut syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff. Pari viikkoa myöhemmin iäkäs rouva murhataan palvelutalossa. Surmaajan jättämä viesti johdattaa Jidhoffin työtovereineen yhä syvemmälle vyyhteen, jossa on kyse vallanhimosta ja politiikasta. Mystinen murha näyttää kummasti liittyvän myös taiteilijapariskunnan katoamiseen. Onko liikkeellä kylmäverinen kostaja?
Marianne Jidhoffin fanit pääsevät sarjan itsenäisessä kuudennessa osassa kurkistamaan kullattuihin kulisseihin, joiden takana vallanpitäjät vehkeilevät ja eliitti punoo juoniaan.
*
Hyvä kirja ja kestää hyvin uudenkin lukemisen. Suosittelen pehmeämmän jännityksen ystäville. Annan edelleen tälle kirjalle 4 tähteä. 

Tuire Malmstedt: Enelimetsä


Tämä kirja on vuodelta 2020 ja sen kustantaja on Myllylahti. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 10 tuntia. Kirjailijan teokset tästä linkistä. Tämä kirja on kolmas osa Isa Karos -sarjaa. Malmsteedt on kirjoittanu kaksi kotimaista dekkari-sarjaa.
*
Isa Karos -sarjan ensimmäinen osa Pimeä jää hurmasi lukijansa ja valittiin Vuoden 2018 esikoisdekkariksi Suomessa. Enkelimetsä on kihelmöivää jännitystä ja koskettavia ihmiskohtaloita tarjoava psykologinen trilleri kuolleen morsiamen kohtalosta. Teos jatkaa kiitettyä ja palkittua Isa Karos -sarjaa. ”Äiti, voiko enkelit kuolla?” Pienen pojan viaton kysymys johdattaa hänen äitinsä lumiseen metsään, josta löytyy puunoksaan hirtetty morsian. Morsian on 20-vuotias Verna Vesterinen, joka oli juuri eronnut sulhasestaan. Isa Karos tiimeineen pitää tapausta aluksi itsemurhana, mutta vähitellen esiin nousee seikkoja, jotka viittaavat henkirikokseen. Tutkinta kieputtaa Isan vahvasti mukaansa. Osittain siksi, että hän on itsekin tulevan kesän morsian, osittain siksi, että Verna on hänen entisen opettajansa tytär. Työn ohessa hän rakentaa suhdetta Niileksen tyttäreen Aidaan ja kipuilee riittämättömyyden tunteiden kanssa. Mitä enemmän Isa tutustuu Vernan taustoihin, sitä enemmän hän ihmettelee, mitä on tapahtunut. Verna oli luontoa ja rauhaa rakastava, hiljainen ja kiltti tyttö. Kuka murhasi nuoren viattoman morsiamen? Ja miksi? Vuonna 1674 Joskar-Olassa Marinmaalla syntyy kahden nuoren rakkaustarina, johon kietoutuvat marilaisten uskomukset ja mystiikka erottamattomalla tavalla.
*
Naisia kuolee hääpuku päällä ja poliist etsivät syyllistä. Ihan ok kirja, en nyt vain jaksanut innostua pahemmin. Tämä sarja oli ihan hyvää luettava ja nyt lienen lukenut kaikki Malmstedtin jännärit. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

 

Cilla & Rolf Börjlind: Musta aamunkoitto

 

Tämä kirja on ilmestynyt suomeksi vuonna 2016 ja sen kustantaja on S&S. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 14 tuntia. Tämä on toinen osa ruotsalaista sarjaa. Blogatut kirjailijan kirjat tästä linkistä
*
Arildin taajamassa Etelä-Ruotsissa on tapahtunut kammottava lapsenmurha. Poliisintöihin palannut Olivia Rönning joutuu mukaan tutkimuksiin, jotka laajenevat pian Tukholman liepeille, kun 7-vuotias poika kokee saman koruttoman kohtalon. Johtolangat vievät rasistisiin piireihin uusnatsien jäljille.
Samaan aikaan ex-poliisi Tom Stilton on saanut antikvariaattia pitävältä ystävältään kirjan, johon on koottu lehtileikkeitä. Kaikki leikkeet käsittelevät raskaana olleen prostituoidun murhaa, joka häneltä jäi aikoinaan ratkaisematta ja painaa yhä mieltä.Dna-testien tulokset saattavat Rönningin ja Stiltonin yhteen ja vievät tutkinnan oudoille teille.
Musta aamunkoitto on Tom Stiltonista kertovan dekkarisarjan kolmas, itsenäinen osa. Kirjojen elokuvamainen kerronta pitää tiukasti otteessaan, ja ensimmäinen kirja on nyt sovitettu myös tv-sarjaksi, jonka YLE esittää syksyllä 2016.
*
Rankka aihe tässä kirjassa ja Tom ja Olivia joutuvat jännittäviin seikkailuihin. Hyvä kirja, annan sille 4+ tähteä. 

lauantai 24. elokuuta 2024

Outi Pakkanen: Yön yli

 


Tämä kirja on julkaistu vuonna 2002 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 10 tuntia. Pakkasen kirjat tästä linkistä
*
Vaaniiko Lauttasaaren kirkolla murhaaja?
Järjestäessään äitinsä hautajaisia Antero Lehtonen yllättyy: huomiota herättävän kaunis pastori Saara Henriksson ei vastaa mielikuvaa kirkonpalvelijoista. Vielä suuremman yllätyksen Antero kokee löytäessään äitinsä jäämistöstä oudon päiväkirjan. Se saa hänet kokonaan tolaltaan.
Ihmiset menneisyydestä alkavat nousta esiin. Näyttää siltä, että Lauttasaaren kirkon seutu ja kaunis naispappi kiinnostavat muitakin kuin Anteroa. Anna Laine ei aavista, mihin hän joutuu mukaan kun melkein huomaamattaan lupaa suunnitella julisteen seurakunnan nuorisotapahtumaan.
Outi Pakkasen kuvaama Lauttasaari kätkee tarinoita, joiden muistaminen koituu kohtalokkaaksi.
*
Kansa toipuu syyskuun 2001 terrori-iskusta ja kirkossa kuohuu. Pian naispappi loukkaantuu ja kaikki on sekaisin. Myös Anna Laine on mukana tapahtumissa. Hyvä ja leppoisa kirja, suosittelen pehmeän jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 

perjantai 23. elokuuta 2024

Karin Slaughter: Piinattu


Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2005 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 16 tuntia. Kirjailijan kirjoittamat kirjat löytyy tästä linkistä. Tämä kirja on kolmas osa yhdysvaltalaista sarjaa. 
*
Heartsdalen pikkukaupungin patologi ja lastenlääkäri Sara Linton hälytetään tutkimaan itsemurhaa yliopiston kampukselle. Sillalta hypänneen pojan pahasti vahingoittunut ruumis ei tarjoa paljoa vihjeitä ja yliopistoväki haluaa välttää skandaaleita, mutta Sara ja poliisipäällikkö Jeffrey Tolliver ovat vakuuttuneita, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Kampuksella tapahtuu vielä kaksi muuta epäilyttävää itsemurhaa, ja väkivalta koskettaa Saraakin aivan liian läheltä.

Jeffrey jäljittää sadistista murhaajaa ja havaitsee, että hänen entisellä alaisellaan, etsivä Lena Adamsilla, saattaa olla ratkaisevaa tietoa. Kampuksella vartijana toimiva Lena on kuitenkin yhä pahasti poissa tolaltaan kokemiensa traumaattisten tapahtumien jälkeen. Hän on hädin tuskin kykenevä puolustamaan itseään, saati pelastamaan seuraavan uhrin.
*
Tämä on rankka kirja, jossa Leena on isossa osassa. Hän taistelee onnettomuuden arpia vastaa ja kohtaa miehen, jota ei kannattaisi tuntea. Sara Ja Jeffrey yrittävät tulla toimeen keskenään. Suosittelen koko sarjaa jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.  

Ann Cleeves: Punaista tomua

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2009 ja sen kustantaja on Karisto. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 13,5 tuntia. Tämä on kolmas osa Shetlannin saarille, Britanian pohjoisosaan sijoittuvassa sarjassa. Cleevesin kirjat järjestyksessään tästä linkistä
*
Shetlanti-sarjan kolmas, kiehtova osa!
Perezin kollegan Sandyn isoäidin tontilla tehdään arkeologisia kaivauksia. Tontilta löytyy ihmisen luita ja vanhoja kolikoita, ja pian tämän jälkeen kaksi ruumista. Kuolemille löytyy järkevä selitys, mutta Jimmy Perezin mielestä kaksi kuolemaa samassa kuussa ja samalla tontilla on outoa sattumaa. Perez aloittaa tutkimukset. Pian Sandy huomaa penkovansa sukusalaisuuksia, joista ei oikeastaan haluaisi tietää mitään. Tapahtumien takaa alkaa paljastua vanha ja monimutkainen mustasukkaisuuden ja sotkuisten ihmissuhteiden vyyhti.
Punaista tomua on palkitun Ann Cleevesin Shetlandinsaarille sijoittuvan dekkarisarjan kolmas osa.
*
Tämä on hyvä sarja, parempi kuin Vera-sarja. Tässä seurataan poliiseja Shetlannin saarilla. Siellä sattuu ja tapahtuu ja jännitystä riittää sopivasti. Hyvä kirja tämäkin, suosittelen! Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.