maanantai 5. elokuuta 2024

Mari Jungstedt: Hiljaisuuden hinta


Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2012 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 9 tuntia. Kirjailijan blogatut kirjat tästä linkistä. 
*
Kesäidylli saaristossa särkyy, kun ystävysten vuosikymmenten takaiset salaisuudet nousevat pintaan.
Mari Jungstedtin Gotlantiin sijoittuvan dekkarisarjan seitsemännessä osassa murhamysteerit ja elokuvien maailma punoutuvat kiehtovalla tavalla yhteen.
Visbyssä asuvien kolmen pariskunnan vuotuinen kesäretki saaristossa saa ikävän käänteen, kun kaksi seurueen jäsentä katoaa. Samaan aikaan toisella puolella Itämerta rantavesiin ajelehtii miehen ruumis.
Rikosvyyhti vie komisario Anders Knutasin ja Karin Jacobssonin rikospaikalle Ingmar Bergmanin kotimaisemiin Fårön saarelle. Rauhallisen omakotitaloalueen kulissit alkavat horjua, ja myös toimittaja Johan Berg yrittää päästä selville ystävysten synkistä salaisuuksista.
*
Gotlannissa katoaa ihmisiä ja pian kuolleita löytyy, ja kuolinsyyksi osoittautuu tahallisuus. Knutas loukkaantuu kattotyömaalla ja joutuu sairaslomalle. Karin on päättänyt etsiä tyttärensä ja joutuu samalla johtamaan tutkintaa Knutaksen sairastaessa. Miten Ingrid Bergman liittyy kaikkii asioihin. 

Jungstedtilla ideoita riittää ja sana kulkee. Tämä on kyllä hyvä sarja ja kirja. Suosittelen jännityksen ystäville. Annnan kirjalle 4+ tähteä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.