perjantai 23. elokuuta 2024

Karin Slaughter: Piinattu


Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2005 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 16 tuntia. Kirjailijan kirjoittamat kirjat löytyy tästä linkistä. Tämä kirja on kolmas osa yhdysvaltalaista sarjaa. 
*
Heartsdalen pikkukaupungin patologi ja lastenlääkäri Sara Linton hälytetään tutkimaan itsemurhaa yliopiston kampukselle. Sillalta hypänneen pojan pahasti vahingoittunut ruumis ei tarjoa paljoa vihjeitä ja yliopistoväki haluaa välttää skandaaleita, mutta Sara ja poliisipäällikkö Jeffrey Tolliver ovat vakuuttuneita, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Kampuksella tapahtuu vielä kaksi muuta epäilyttävää itsemurhaa, ja väkivalta koskettaa Saraakin aivan liian läheltä.

Jeffrey jäljittää sadistista murhaajaa ja havaitsee, että hänen entisellä alaisellaan, etsivä Lena Adamsilla, saattaa olla ratkaisevaa tietoa. Kampuksella vartijana toimiva Lena on kuitenkin yhä pahasti poissa tolaltaan kokemiensa traumaattisten tapahtumien jälkeen. Hän on hädin tuskin kykenevä puolustamaan itseään, saati pelastamaan seuraavan uhrin.
*
Tämä on rankka kirja, jossa Leena on isossa osassa. Hän taistelee onnettomuuden arpia vastaa ja kohtaa miehen, jota ei kannattaisi tuntea. Sara Ja Jeffrey yrittävät tulla toimeen keskenään. Suosittelen koko sarjaa jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.