lauantai 17. elokuuta 2024

Karin Slaughter: Sokaistu

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2003 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on reilut 12 tuntia. Tämä kirja aloittaa dekkarisarjan. Kirjalijan blogatut teokset tästä linkistä
*

Sara Linton, rauhallisen Heartsdalen pikkukaupungin lastenlääkäri ja patologi, löytää Sybil Adamsin vakavasti haavoitettuna lounasravintolan vessasta. Saran pelastusyritykset ovat turhia. Kahden syvän viillon muodostava risti on kuolettava. Se, että Sybil on sokea, tekee tapauksesta vieläkin karmeamman. Tämä on sadistisen psykopaattiraiskaajan ensimmäinen näytös. Hän huumaa uhrinsa sokaisevalla belladonna-kasvin myrkyllä ja viljelee raamatun lauseita rikoksissaan. Sadistisiin tekoihin liittyy outoja yhteensattumia, jotka viittaavat tapausta tutkivaan Sara Lintoniin. Yhtäkkiä kirjan henkilöt joutuvat kohtaamaan menneisyytensä painajaiset ja epäilemään lopulta jokaista vastaantulijaa.
*
Tämä on kyllä vahva sarjan avaus ja mukava palata siihen uudelleen. Kirjassa esitellään Sara, joka on kokenut väkivaltaa nuorena ja palannut kotikaupunkiin lääkäriksi ja patologiksi. Samalla hän työskentelee yhdessä entisen miehensä Jeffreyn kanssa, joka on polisipäällikkö. Myös poliisna toimiva Lena esitellään ja hän joutuu todelliseen vaaraan. 

Suosittelen kaikille jännityksen ystäville, annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.