perjantai 23. elokuuta 2024

Ann Cleeves: Punaista tomua

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2009 ja sen kustantaja on Karisto. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 13,5 tuntia. Tämä on kolmas osa Shetlannin saarille, Britanian pohjoisosaan sijoittuvassa sarjassa. Cleevesin kirjat järjestyksessään tästä linkistä
*
Shetlanti-sarjan kolmas, kiehtova osa!
Perezin kollegan Sandyn isoäidin tontilla tehdään arkeologisia kaivauksia. Tontilta löytyy ihmisen luita ja vanhoja kolikoita, ja pian tämän jälkeen kaksi ruumista. Kuolemille löytyy järkevä selitys, mutta Jimmy Perezin mielestä kaksi kuolemaa samassa kuussa ja samalla tontilla on outoa sattumaa. Perez aloittaa tutkimukset. Pian Sandy huomaa penkovansa sukusalaisuuksia, joista ei oikeastaan haluaisi tietää mitään. Tapahtumien takaa alkaa paljastua vanha ja monimutkainen mustasukkaisuuden ja sotkuisten ihmissuhteiden vyyhti.
Punaista tomua on palkitun Ann Cleevesin Shetlandinsaarille sijoittuvan dekkarisarjan kolmas osa.
*
Tämä on hyvä sarja, parempi kuin Vera-sarja. Tässä seurataan poliiseja Shetlannin saarilla. Siellä sattuu ja tapahtuu ja jännitystä riittää sopivasti. Hyvä kirja tämäkin, suosittelen! Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.