torstai 22. elokuuta 2024

Mari Jungstedt: Neljäs uhri

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2014 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 9 tuntia. Tämä on 9. osa suositussa Gotlanti-sarjassa. Kirjailijan kirjat tästä linkistä. 
*
Anders Knutas tutkii rikosta gotlantilaisessa pikkukaupungissa - ja taistelee tunteitaan vastaan.
Idyllisessä Klintenhamnin pikkukaupungissa Gotlannin länsirannikolla tapahtuu pankkiryöstö. Ryöstäjät pakenevat moottoripyörillä ja asettuvat läheiseen autiotaloon. Kun poliisit ehtivät paikalle, he löytävät vain yhden ryöstäjistä - murhattuna raa'asti teloitustyyliin.
Kaikki tuntuu viittaavan Gotlannin moottoripyöräjengeihin, mutta vaisto ohjaa tapausta tutkivaa Anders Knutasia etsimään ratkaisua mysteeriin menneisyydestä. Samalla häntä raastavat aina vain vahvistuvat tunteet kollegaansa Karin Jacobsonia kohtaan.
*
Rahakuljetus ryöstetään ja uhriksi joutuu pikku lapsi. Knutaksella ja kumppaneilla riittää työtä. Samalla tämän yksityiselämässään kuohuu, kun vaimo päättä lähteä Tanskaan töihin. Karin lähentyy tyttärensä kanssa ja myös hänen ja Knutaksen välillä tuntuu olevan kipinää. Jonaksen ja Emman perheessä sattuu onnettomuus ja heillä on vaikeaa. Samalla Jonas tutkii raharyöstöä ja jäljet tuntuvat johtavan moottoripyöräjengiin.

Tämä on hyvä sarja ja mukava seurata päähenkilöiden elämää. Suosittelen tätäkin kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.