maanantai 5. heinäkuuta 2021

Denise Rudberg: Vaarallinen yhteys

 

Denise Rudberg: Vaarallinen yhteys, julkaistu äänikirjana 2.7.21. Sen pituus on 7,5 tuntia ja lukijana toimii Meri Nenonen. 

Vaarallinen yhteys on Tukholmaan sijoittuva historiallinen vakoojaromaani toisen maailmansodan tapahtumista, jossa myös Suomen ja Viron kohtalot ovat osana juonenkäänteitä.

Tositapahtumiin ja paikkoihin perustuvan Liittolaiset-sarjan päähenkilöinä on kiehtova, taitava ja rohkea naiskolmikko, joka työskentelee armeijan tiedustelukeskuksessa salakoodien purkajina. Heidän esikuvinaan ovat kirjailijan virolaiset ja ruotsalaiset isoäidit.

Vaarallinen yhteys jatkaa siitä mihin Liittolaiset-sarjan ensimmäinen osa Salainen koodi päättyi. Sarjan ensimmäisessä osassa Iris pakeni henkensä uhalla Virosta Tukholmaan. Nyt saksalaiset painostavat Ruotsin hallitusta yhteistyöhön miehityksen välttämiseksi ja salakoodit paljastavat Operaatio Barbarossan.

Vaarallinen yhteys nousi myyntilistojen kärkeen Ruotsissa ja sarjan kirjoja on myyty yli 150 000 kappaletta.


Tämä kirja on siis toinen osa Liittolaiset-sarjaa. Ensimmäinen osa Salainen koodi ilmestyi vuosi sitten ja se oli tosi hyvä. Tämä toinen osa on kuitenkin vähän jo ensimmäisen toistoa, eikä yllä niin korkealle tasolle kuin edeltäjänsä. Aivan kelpo viihdettä tämäkin kirja kuitenkin oli ja sen parissa oli mukava viihtyä. 

Minulla on jostain jäänyt sellainen kuva, että tämä sarja tulisi vielä jatkumaan ja kyllä aion seuraavatkin kirjat lukea. Rudbergillä on kyllä mainio tapa pitää lukijansa otteessaan. Pidän myös hänen toisesta sarjasta, jossa Marianne Jidhoff tutkii rikoksia.

Hyvin siis aika kului tämän kirjan parissa ja suosittelen lämpimästi tätä sarjaa kaikille. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.