keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Carin Gerhardsen: Tuhkimotytöt

 

Gerhardsen: Tuhkimotytöt , ilmestyi 3.7.21.  Äänikirjan pituus on vajaat 11 tuntia ja sen lukee Anu Vilhunen. Kustantaja Minerva.

Hammarbyn poliisilla on selvitettävänään peräti kaksi henkirikosta. Kadunvarren hiekoitussepelilaatikosta on löytynyt naisen ruumis ja Viking Linen laivalla on murhattu teinityttö. Poliisilla ei ole tietoa kummankaan surmatyön tekijästä - eikä siitä, että jossain päin Tukholmaa kolmivuotias Hanna on jäänyt yksin lukittuun asuntoon odottamaan äitiä, joka ei enää palaa. Saako Hammarbyn rikoskomisario Conny Sjöberg henkirikosryhmineen ratkaistua tapaukset ja niiden välisen yhteyden ennen kuin tyttöuhreja tulee lisää? Tuhkimotytöt on Carin Gerhardsenin suositun Hammarby-sarjan toinen osa.

Edelliset tämän kirjailijan kirjat ovat olleet hyviä ja erityisesti pidin esikoisteoksesta Musta jää, jolle annoin täydet 5 tähteä. Se kirja ilmestyi Suomessa elokuussa 2019. Seuraava kirja Piparkakkutalo ei ollut niin hyvä. Se sai 3+ tähteä ja sen arvostelun voit lukeä tästä.

Kuten edellisessäkin kirjassa, myös tässä kerronnan kohde vaihtui aina lennossa ja meni aina aikansa tajuta, että henkilö oli vaihtunut. Kyllä ehdottomasti kirjailijoiden pitäisi jo nykyaikana huomioida äänikirjojen kuuntelijat (ja muutenkin voisi) ja kertoa kenestä kulloinkin kerrotaan. Myöskään lukija ei pidä mitään pitenpää taukoa ja on mahdoton tietää, että kertomus vaihtui.

No kaikeista huolimatta tässä oli jälleen hyvä kirjan näin kesän lämpöön ja ajanvietteeksi. Juonenkulku oli kohtuullisen looginen, tosin kirja loppui töksähtäen ja asioita olisi voinut vielä vähän avata. Kun kirja loppui yllättäen, jäi sellainen olo, että mitä?

Joka tapauksessa suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville ja annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

2 kommenttia:

 1. Kirjan loppu on joillekin kirjailijoille vaikea. Joskus kirjan olisi voinut lopettaa jo yhtä kahta kappaletta aiemmin. Sitten on töksähtäen loppuvat kirjat, ei hyvä. Sarjoissa on hyvä, jos lopun voi kietoa seuraavan kirjan alkuun. Niitä hehkutan kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin on osa sarjaa, mutta en usko, että seuraavassa jatkuu, kun yleensä päähenkilöt vaihtuu...
   Olisi sentään voitu ilmoittaa lopussa, että "Tähän päättyi...."

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.