lauantai 10. heinäkuuta 2021

Samuel Karlsson: Myrskymurhat

 

Karlsson: Myrskymurhat 9,5h, 2020

Västervikissä Ruotsin itärannikolla poliisina toimiva Jessica Jackson perii isältään läheisellä Sysisaarella sijaitsevan vanhan meijerin, jonne hän unelmoi perustavansa pienpanimon. Hänen suunnitelmansa menevät kuitenkin katkolle, kun saaren rantaan ajelehtii ruumis.

Eräistä kyläjuhlista katoaa nuori nainen ja merkit viittaavat väkivaltarikokseen. Jessicalla ei ole selkeää mielikuvaa illan tapahtumista, vaikka hän oli itsekin mukana juhlissa. Ainakin paikalla oli muutaman hengen porukka, ja yksi heistä häiritsi tyttöä.

Kotikenttäetunsa ansiosta Jessica päätyy johtamaan jatkuvasti mutkistuvaa rikostutkintaa. Kun raju myrsky eristää saaren mantereesta, hän jää hoitamaan tapausta ihan yksin. Saaren idylli murtuu, kun koko ajan paljastuu lisää vihaa, petoksia ja valheita. Murhatuksi tulemisen uhallakin saaren asukkaat yrittävät pitää salaisuutensa, jonka paljastumiset voivat tuhota monta elämää.

Jessica Jackson -sarjaa voi lukea ja kuunnella yksinoikeudella vain BookBeatissa.

Alunperin Smålandin Vimmerbystä kotoisin oleva Samuel Karlsson (s. 1969) on kirjailija ja toimittaja, joka asuu perheensä kanssa Tukholman ulkopuolella. Karlsson on kotimaassaan luonut Jessica Jackson -sarjan avulla menestyksekkään kirjailijauran varsinkin äänikirjojen parissa.

Tässäpä taas yksi uusi skandidekkari. Varsinkin alkuun kirjan juoni eteni minun makuuni liian tavanomaisesti, mutta loppua kohden kiinnostukseni kuitenkin heräsi. Vähän liikaa kuolee ja katoaa ihmisiä pienellä saarella ja aina näissä vähän klikkaa se, että miksi joku puuttuu vanhoihin asioihin niin monen vuoden jälkeen. Jessica on ihan kohtuullinen päähenkilö ja tarkoituksenani on kuunnella myös ensi syyskuussa ilmestyvä sarjan seuraava osa.

Suosittelen kirjaa skandinaavisten jännärien ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.