maanantai 12. heinäkuuta 2021

Liza Marklund: Prime time

 

Liza Marklund: Prime time, 2002. Äänikirjan pituus on 12,5 tuntia ja sen lukee Johanna Kokko. Kirjan kustantaja on Otava.

Edellinen kirja, Paratiisi, jäi siihen, että Annika oli uuden elämän kynnyksellä ja odotti Thomasin lasta. Nyt siitä on kulunut 3,5 vuotta ja perheessä on kaksi lasta, Kalle ja yksi vuotias Ellen. Lapsiperheen elämä on kiireistä, varsinkin kun molemmat vanhemmat ovat töissä. He asuvat vuokra-asunnossa Tukholman keskustassa.

Mihin kaikkeen ihmiset ovat valmiita julkisuuden takia? Kuinka he käyttävät sitä hyväkseen, ja miten äärimmäisen vaarallinen ase julkisuus voi olla?
Annika Bengtzon palaa äitiyslomalta Kvällspresseniin ja joutuu selvittämään televisiotähti Michelle Carlssonin murhaa keskellä oman perhe-elämänsä kriisiä ja lehden toimituksen valtataistelua.
Michellen taustalta löytyy kaikkea muuta kuin onnea ja menestystä. Hän on joutunut maksamaan kuuluisuudestaan hirveän hinnan.

On keskikesä ja Ruotsissa on paljon hienoja paikkoja viettää sitä. Annika kuitenkin on päivystysvuorossa ja joutuu jättämään miehensä Thomasin lasten kanssa yksin ja nämä matkustavat tuskaisen matkan saaristolautalla Thomasin vanhempien mökille. Kaikesta tästä hän saa vain haukut äidiltään...


Annika pääsee työntämään nokkansa syvälle murhatutkimuksiian. Hänen ystävänsä Anne oli paikalla kartanossa, jossa murha tapaahtui.  Lisäksi Kvällpressenin sisällä kuohuu. Kuka vastaakaan julkaisuista ja mitä salattavaa päätoimittajalla on. Thomasin työsopimus on päättymässä ja hänellä on paineensa, jotteivat sukulaiset pääse moittimaan huonosta työpaikasta, joka on sekin Annikan syytä. Ja soppaan liittyy vielä nuori ja naiivi uusnatsi, onkin seikkailun sävelet selvät.

Tämä on kyllä niin hyvä sarja, että tähän on mukavaa palata aina uudestaan. Nyt alkaa kyllä olla se tilanne, että joitakin tapahtumia jo muistaa vähän liiankin hyvin, mutta hyvä kirja kestää kyllä senkin. Seuraavaksi on vuorossa Uutispommi, jonka Marklund kirjoitti ensimmäisenä, mutta jonka tapahtumat sijoittuvat tämän kirjan jälkeiseen aikaan.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4,5 tähteä.

2 kommenttia:

 1. Tykkäsin näistä tosi paljon silloin aikanaan. Nyt äskettäin yritin lukea yhtä osaa uudelleen, mutta kaikki tuntui niin tutulta, joten jätin kesken. Eli on ollut varmaan hyvä kirja, kun on vieläkin joitakin muistijälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se tahtoo olla.
   Erityisesti pidän niistä Marklundin kirjoista, jotka kertovat Mia Eriksonin tarinan.

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.