keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Michael Connelly: Betoniblondi

 

Michael Connelly: Betoniblondi, 2004 (1994). Äänikirjana Celiassa. Tämä on kolmas osa Harry Boschista kertovassa dekkarisarjassa. Edellinen osa on The Black ice, jota ei ole ollenkaan julkaistu suomeksi. Tämäkin kirja julkaistiin reilusti myöhemmin Suomessa, kun sarjan suomentaminen alunperin alkoi kirjasta Yöihmisiä. 

Neljä vuotta sitten sarjamurhaaja Nukentekijä piti kauhun vallassa koko kaupunkia. Kun Harry Bosch lopulta ampui Norman Churchin, Los Angelesin poliisi oli varma, että Nukentekijä oli tullut polkunsa päähän. Mutta neljän vuoden kuluttua Churchin leski haastaa Boschin oikeuteen väärän miehen ampumisesta. Kaiken keskellä Bosch saa härnäävän viestin, joka näyttää aivan Nukentekijän itsensä kirjoittamalta. Sama käsiala, samat kehnot koulupojan riimit. Onko Nukentekijä elossa? Vai yrittääkö joku muu astua pelätyn sarjamurhaajan saappaisiin ja samalla tuhota Boschin uran?

Tämä kirja on sekä dekkari että oikeussalidraama. Nukentekijän oikeudenkäyntiä seurataan kirjan aikana ja samalla tutkitaan jäljittelijän tekemiä rikoksia. Boschilla on ongelmia työparinsa kanssa, mutta tässä hän vielä tulee toimeen esimiestensä kanssa. Oikeussalissa hän joutuu myös silmätysten menneisyytensä kanssa ja häneltä kysellään kuolleesta äidistä. Myös yllättävältä taholta tulee tunnustus tähän asiaan liittyen.

Koska aiheena on maksullisten naisten kaltoinkohtelu, on aihepiiri aika rankka. Siksi kirjan viihdearvo laskee, eikä tällä kirjalla Connelly yllä parhaaseensa. Kirja on kuitenkin sujuvaa kuunneltavaa ja aika kuluu mukavasti tämän parissa.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille dekkarien ystäville. Annan kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.