perjantai 23. huhtikuuta 2021

Keigo Higashino: Myrkyllinen liitto

 


Keigo Higashino: Myrkyllinen liitto, 4/2021. Tämä kirja on japanilaisen dekkarisarjan toinen osa, joka on julkaistu alunperin vuonna 2008. Sarjan ensimmäinen osa, Uskollinen naapuri, ilmestyi noin vuosi sitten. Se oli erityisen hyvä ja erilainen dekkari. Nämä molemmat löytyvät siis myös äänikirjoina.

Tämä kirja kertoo miehestä, joka on etsinyt naista kumppanikseen vain siksi, että tämä synnyttäisi lapsia. Kun mies kuolee, katseet kohdistuvat vaimoon, joka ei ole vuoden avioliiton jälkeen raskaaksi. Toinen syylliskandidaatti on uusi rakastajatar. Ongelmana on vain se, että vaimo oli matkalla kaukana kotoa, eikä näin olle ole voinut myrkyttää miestään.

Näitä asetelmia alkavat tutkia edellisestä osasta tutut poliisit selä fysiikan professori. Tapahtumien selvittäminen vaatii runsaasti aivotyöskentelyä ja tutkimusta. Voiko kyseessä olla täydellinen murha, joka jää ratkaisematta?

Tämä kirja ei ollut aivan yhtä hyvä, kuin ensimmäinen osa. Ehkä tässä oli liikaa tavallisen dekkarin aineksia ja ne eivät olleet yhtä kiinnostavia. Suosittelen kuitenkin tutustumaan myös tähän. Ja tämä kirja on itsenäinen osa sarjaa, voi sen siis lukea aivan yksistäänkin. 

Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.